Medicul rănit în incendiul de la Piatra Neamț, premiat de directorul OMS

Cătălin Denciu, medicul rănit în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț în timp ce încerca să-și salveze pacienții, a fost lăudat luni de directorul OMS care a anunțat că îi va fi acordat un premiu pentru sacrificiu și exemplul oferit.

Dr. Cătălin Denciu este un medic român de la Terapie Intensivă. Era de serviciu în noiembrie anul trecut și avea grijă de pacienți COVID, când în spitalul său a izbucnit un incendiu. 10 pacienți au murit și, în încercarea de a-i salva pe alții, dr. Denciu a suferit arsuri de gradul 3 pe 40% din suprafața corpului. Astăzi îi acordăm un premiu pentru serviciul adus, pentru sacrificiul său și exemplul oferit. Angajații din domeniul sanitar fac gesturi eroice, dar nu sunt supereroi, sunt oameni la fel ca noi, restul”, a spus directorul OMS, Tedros Ghebreyesus, potrivit Digi24.

Declarația a fost făcută la deschiderea Adunării Mondiale a Sănătății, când medicul român a fost dat exemplu pentru devotamentul cu care a salvat vieți, chiar dacă și-a pus-o pe a lui în pericol.

În decembrie anul trecut, Cătălin Denciu a fost declarat „Eroul anului 2020” de către postul public de televiziune din Belgia, țară unde a fost tratat după incendiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here