Merck, Ridgeback Biotherapeutics și Pfizer au început să testeze medicamente cu administrare orală, care ar putea preveni Covid-19

Sursa: Pixabay

Mai multe companii au început testarea unor medicamente cu administrare orală, menite să prevină infectarea cu Covid-19. Pfizer a anunțat, luni, că a început testarea pentru medicamentul antiviral pentru prevenirea Covid-19 la cei deja expuși la coronavirus, relatează Reuters.

Medicamentul, denumit PF-07231332, se administrează oral și va fi testat pe până la 2.660 de adulți sănătoși cu vârste de peste 18 ani care trăiesc în aceeași locuință cu o persoană infectată cu coronavirus care a dezvoltat simptomele Covid-19, scrie Digi24.ro.

În cadrul testului, vor fi administrate medicamentul și o doză scăzută de ritonavir, un medicament mai vechi, folosit în trecut combinații de tratament pentru infecția cu HIV.

Pfizer și rivalii săi s-au angajat într-o „cursă” pentru dezvoltarea acestui tip de medicament.

Companiile Merck și Ridgeback Biotherapeutics au anunțat, de asemenea, la începutul acestei luni, că au început testările pentru propriul lor medicament, molnupiravir, menit să prevină îmbolnăvirea simptomatică la persoanele deja infectate sau expuse la coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here