Mike Pompeo, aluzie la faptul că Trump ar merita premiul Nobelul pentru Pace, chiar în ziua în care acesta era pus sub acuzare pentru incitare la violență

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a postat un tweet pe contul oficial în care a sugerat că Donald Trump ar trebui luat în calcul la acordarea premiului Nobel pentru Pace. Mesajul a fost postat chiar în ziua în care Trump a fost pus sub acuzare pentru incitare la violență.

Secretarul de stat a publicat o fotografie făcută vara trecută, după ce Casa Albă a convins Israelul și Emiratele Arabe Unite să stabilească relații diplomatice, și a etichetat în postare contul oficial de Twitter al Comitetului Nobel, fără a face niciun alt comentariu, relatează Digi24.ro

tweet pompeo

Acordul semnat de Israel cu Emiratele Arabe Unite este privit drept unul dintre succesele de politică externă ale administrației Trump.

Secretarul de stat Mike Pompeo a fost nevoit să-și anuleze în ultima clipă o deplasare în Europa, după ce mai mulți oficiali europeni l-au criticat pe Donald Trump dupăevenimentele care au avut loc în 6 ianuarie în Washington, potrivit Guardian.

Fotografia postată în tweet-ul lui Mike Pompeo apare și într-o campanie video pe care Donald Trump a lansat-o luna trecută. Trump a fost propus în două rânduri la Premiul Nobel pentru Pace, dar nu l-a câștigat niciodată. 

Faptul că însuși șeful diplomației americane a sugerat că președintele merită Nobelul pentru Pace, la câteva zile după ce afirmațiile lui despre fraudarea alegerilor i-au determinat pe simpatizanții săi să ia cu asalt simbolul democrației americane, Capitoliul, nu a trecut neobservat de utilizatorii rețelei Twitter, care l-au taxat pe Mike Pompeo în comentariile lor: „Cam nepotrivit momentul, omule” sau „Asta sigur va pune în dificultate diplomația americană să promoveze dreptatea și democrația în lume”, au spus ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here