Minele anti-personal fac ravagii în Afganistan. Nouă copii, uciși azi când mergeau la școală

Sursa: Pixabay

Nouă copii afgani au fost ucişi sâmbătă când o mină a explodat în timp ce se duceau la şcoală, a anunţat Poliţia, acestea fiind ultimele victime dintr-un lung şir de civili care şi-au pierdut viaţa în război, conform Reuters, preluat de News.ro.

Explozia a avut loc în nordul privinciei Takhar. Sâmbăta e zi de şcoală în Afganistan. 

„Această zonă se află sub controlul talibanilor şi de atunci forţele de securitate au lansat atacuri pentru a-i alunga. Talibanii au pus mine anti-personal”, a spus pentru Reuters Khalil Asir, un purtător de cuvânt al Poliţiei locale. 

„Din nefericire, astăzi, una dintre aceste mine a explodat şi a ucis nouă copii de şcoală primară”, a spus el. 

Copiii, cu vârste între 9 şi 12 ani, inclusiv patru din „familie de talibani”, a precizat Asir. 

Citiți și: Experimentele terifiante de la Pitești, subiect de dispută între intelectualii români

Un purtător de cuvânt al talibanilor, care susţin că luptă pentru alungarea trupelor străine şi să înlăture de la putere guvernul sprijinit de Statele Unite, nu a făcut niciun comentariu. 

Numărul de civili ucişi a ajuns la un nivel record în acest an, în ciuda discuţiilor dintre Statele Unite şi insurgenţii talibani  de a ajunge la încetarea conflictului. 

Au fost răniţi sau uciţi 4.313 de civili între lunile iulie şi septembrie, o creştere de 42 de procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform misiunii ONU în Afganistan.  

Este vorba despre 1.000 de morţi, cea mai sângeroasă perioadă de când ONU a început să adune date din Afganistan, în 2009. 

În primele nouă luni ale anului, în total au fost 8.000 de victime civili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here