Mitropolit grec, la poliție pentru încălcarea restricțiilor în pandemie. S-a opus și independenței de Moscova a Bisericii Ucrainei

Mitropolitul Serafim din Kythira a fost reținut după ce a deschis ușile bisericii, a condus slujba și a tras clopotele pentru a-i chema pe credincioși să vină la biserică, vineri, în pofida interdicției la nivel național privind adunările publice, relatează Greek City Times. Măsurile fuseseră luate de autoritățile de la Atena pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Potrivit surseim citate, mitropolitul s-a prezenta, sâmbătă, de bunăvoie, la secția de poliție, după ce primarul orașului Kythera, Stratos Charchalakis, ceruse plasarea în a rest a ierahrului.

Mitropolitul Serafim din Kythira a declarat poliției că enciclica trimisă de Arhiepiscopul Ieronymos II, privind noile măsuri luate de autorități, nu ajunsese încă la el.

În cele din urmă, procurorul l-a eliberat pe Mitropolitul Serafim, însă i-au fost date instrucțiuni stricte privind respectarea restricțiilor.

Incidentul a fost confirmat și de primarul orașului Kythera, potrivit Greek City Times.

Mitropolitul Serafim din Kythira s-a numărat printre ierarhii ortodocși care s-au opus autocefaliei Bisericii Ortodoxe a Ucrainei (detalii privind semnificațiile majore ale acelui moment – AICI).

„Din păcate, recunoaștem cu profundă tristețe că recunoașterea recentă a autocefaliei Ucrainei, cu conducătorul ei, un episcop schismatic până ieri, nerecunoscut de celelalte Biserici Ortodoxe Locale, a creat o problemă canonică semnificativă, cu nenumărate consecințe pentru unitatea indisolubilă a sfintei biserici ortodoxe a lui Hristos ”, scria Mitropolitul Serafim, în decembrie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here