Moldovan: Vom putea face concedii. Urmează o fază de diminuare semnificativă a infecțiilor

Horatiu Moldovan participa la cea de-a VIII-a editie a Conferintei Nationale RoVaccin, in Bucuresti, sambata, 29 februarie 2020. Inquam Photos / Ilona Andrei

Un număr de 119 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate în România de la ultima informare, ajungându-se la un total de 19.517 îmbolnăviri, a anunţat, marţi, Grupul de Comunicare Strategică, citat de Agerpres. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.526 au fost declarate vindecate şi externate.

La terapie intensivă sunt internaţi 166 de pacienţi. Până acum, 1.279 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

Cum sunt interpretate aceste date de către autorități? „Am trecut de vârf. Vârful a fost o fază de platou. În ultimele zile se constată o clară descreștere de la zi la zi. Sunt 166 de pacienți la terapie intensivă, doar 20% sunt ventilați mecanic”, a declarat, la Digi24, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan. Suntem pe pantă descendentă”.

Oficialul recomandă însă păstrarea unei distanțe sociale, evitarea pe cât posibil a aglomerărilor, dar a vorbit și de asemănările dintre evoluția Covid-19 și alte afecțiuni virale. „Ne așteptăm în sezonul cald, prin similitudine cu alte afecțiuni virale, să avem o virulență scăzută a acestei epidemii. Ne punem problema dacă ne vom confrunta cu o revenire a unui număr mai important de infectări după sezonul cald. Urmează probabil o diminuare semnificativă a acestor infecții”, a adăugat secretarul de stat Horațiu Moldovan.

Oficialul exclude posibilitatea de a renunța prea curând la măști, dar susține că viața își va reveni treptat la un relativ normal: „Vom ajunge la o viață apropiată, comparabilă cu viața noastră obișnuită. Vom putea face concedii. Este totuși de recomandat ca măsurile de prevenție să fie respectate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here