Motivul absurd pentru care o tânără din Brașov, infectată cu coronavirus în spital, nu poate face o examinare RMN

Un caz deopotrivă absurd și revoltător la Brașov. O tânără de 26 de ani s-a îmbolnăvit de COVID-19 și nu poate face o examinare RMN, pentru că nu are cine să decontamineze încăperea în care este montat aparatul.

Maria Vidu are 26 de ani și a ajuns la Spitalul Județean Brașov pe 13 mai din cauza unor probleme de sănătate. Testul pentru coronavirus, pe care l-a făcut la internare, a fost negativ. După mai puțin de patru zile, a fost depistată pozitiv și mutată într-o unitate COVID, la Spitalul de Neurologie Brașov, relatează Digi24.

Ana Vidu, sora pacientei: „Am sunat la Neurologie, să văd ce se întâmplă, pentru că nu știam nimic, nu știam motivul acestui transfer brusc. Mi s-a spus că a luat COVID din spital, din greșeală.”

A fost începutul unui calvar de peste cinci săptămâni pentru Maria. Orice tratament pentru tumoare depinde de investigația RMN. Spitalul la care a ajuns pacienta are un aparat de examinare prin rezonanță magnetică nucleară, dar acesta nu a fost folosit.

Spitalul de Psihiatrie și Neurologie este unitate COVID, de la începutul lunii aprilie. Potrivit conducerii unității, aparatul RMN nu este, însă, pe circuitul COVID.

Internată într-un spital cu aparat RMN modern, Maria așteaptă de cinci săptămâni investigația vitală. N-a putut-o face, pentru că are Covid, iar angajații spitalului nu au proceduri pentru dezinfecția aparatului și a camerei în care este montat.

„S-a încercat transferul, din câte știu eu, și nu s-a reușit nicăieri. Sunt niște probleme legate de RMN, ca aparatură și RMN, ca și incintă. Rămâne un spațiu care nu poate fi dezinfectat”, a spus dr. Florin Bâgiu, director la Spitalul de Psihiatrie și Neurologie Brașov.

Ana Vidu, sora pacientei: „Mi se încalcă drepturile omului, e o crimă, din punctul meu de vedere. De ce nu există, în niciun spital din țara asta, un RMN, unde un pacient pozitiv COVID se poate… sunt convinsă că nu e singurul caz.”

Maria așteaptă externarea, la sfârșitul acestei săptămâni. Testele ei coronavirus sunt pozitive, așa cum au fost de cinci săptămâni încoace. Acum, are programare la RMN peste o săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here