Munca „la pijama” îi poate face pe angajați mai productivi și merită plătită mai bine

Sursa: Pexels

Lucratul de acasă, o raritate până de curând, este deja la modă, dar la fel a ajuns și următoarea întrebarea: este mai eficient sau mai costisitor pentru companii? The Economist prezintă concluziile unuia dintre studiile realizate de cercetătorii de la Harvard, iar concluzia e, până la urmă, optimistă.

<< Munca de la distanță, relativ neobișnuită înainte de pandemie, s-a generalizat. Înainte de Covid-19, aproximativ 5% dintre americani lucrau de acasă. Până în mai, procentul a crescut la 62%. Până în octombrie, 40% încă evitau biroul. Atât angajatorii, cât și angajații au mormăit că trecerea la munca de la domiciliu a fost perturbatoare. Dar, potrivit noilor cercetări realizate de Natalia Emanuel și Emma Harrington, doi doctoranzi în economie la Harvard, firmele ar putea fi mai bine.

Doamna Emanuel și doamna Harrington au analizat performanța lucrătorilor din call-center ai unei mari companii de comerț online cu amănuntul, între ianuarie 2018 și august 2020. Au constatat că lucrătorul mediu a răspuns la 26 de apeluri pe zi, sau aproximativ la un apel la fiecare 20 de minute. Dar comparând lista de apeluri luate de angajații de la birou cu cea a apelurilor luate de angajații care munceau de la distanță, cercetătorii au descoperit că în acest din urmă caz durata unui apel a crescut cu 40 de secunde, făcându-i pe angajați cu 12% mai puțin productivi.

Acest lucru pare să pună la îndoială eficiența angajaților îmbrăcați în pijamale. Dar, investigând mai adânc, cercetătorii au descoperit că după ce retailer-ul online i-a lăsat să muncească de acasă și pe cei care până atunci activaseră de la birou, în 2018-2019, cei care au făcut trecerea asta au ridicat productivitatea cu 7%. Au devenit și mai fiabili, petrecând mai puțin timp departe de telefoanele lor. Când lockdown-ul din aprilie a dus la închiderea birourilor, productivitatea lucrătorilor nou-veniți ai companiei a crescut cu 7,6%.

Autorii concluzionează că, cu toate distragerile sale, lucrul de acasă poate fi mai productiv pentru munca din call-center și, eventual, din alte sectoare. Faptul că dovezile inițiale sugeraseră cu totul altceva avusese mai puțin de-a face cu lucrul la distanță în sine, decât cu grupul propriu-zis de angajați care au ales să lucreze de la distanță și care s-au dovedit mai puțin productivi, în medie, decât cei ce optaseră pentru birou.

Prin urmare, faptul că atât de puțini angajați lucrează de acasă în vremuri normale constituie un eșec al pieței. Autorii studiului consideră că ar fi mai eficient ca firmele să le dea lucrătorilor o primă pentru a lucra de la distanță. Și este posibil ca astfel de stimulente nici să nu fie necesare. O lucrare recentă a economiștilor de la Stanford, Universitatea din Chicago și Institutul Tehnologic Autonom din Mexic estimează că ponderea lucrătorilor americani care aleg să lucreze de acasă după pandemie va crește de la 5% la 22%. >>

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here