Năsui face pasul înapoi și renunță la numirea controversată a Claudiei Prisecaru: „Îmi cer scuze pentru toată situația creată”

Claudiu Năsui/ Facebook

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, lasă garda jos și renunță la numirea Claudiei Florina Prisecaru în funcția de director general adjunct în minister. Aceasta are o decizie nedefinitivă de colaborare cu Securitatea.

„Am încercat să mut o directoare din ministerul finanțelor în ministerul economiei. Voi renunța la mutare”, a anunțat joi pe Facebook Claudiu Năsui.

„Ministerul economiei și energiei așa cum este acum se împarte în două ministere. Personalul se va împărți între cele două ministere. O prioritate a zilelor acestea este organizarea ministerului, iar asta în același timp cu deblocarea schemelor de ajutor de stat aflate în derulare.

Unii oameni își doresc să rămână în ministerul economiei, dar unii vor pleca. Din punct de vedere administrativ, am ca scop să repar multe lucruri în minister. De aceea am căutat o persoană care să aibă experiență în zona aceasta. Nu cunosc multă lume la stat, așa că am căutat cât de bine am putut persoane. Am renunțat la numirea ei în calitate de secretar general tocmai din cauza dosarului CNSAS, dar m-am gândit că un transfer de la un minister la altul nu va fi problematic. Mutarea ei ar fi fost de pe postul pe care îl ocupă acum, pe fix același post la economie.

Am renunțat la mutare. Îmi cer scuze pentru toată situația creată.

Văd că se reia minciuna că familia mea ar avea vreo treabă cu fosta securitate. Am crezut că minciuna aceasta se va termina odată cu campania. Ca să fie clar, familia mea nu a avut nicio legătură, de niciun fel, cu fosta securitate, nici înainte de revoluție și nici după”, se arată în postarea ministrului.

„Și?”

Anterior, miercuri seara, Claudiu Năsui și-a apărat decizia controversată în direct la Digi24.

„E nevoie de oameni, de persoane care au experiență în administrație. Doamna este director general adjunct acum în Finanțe și ar veni tot pe un post de director general adjunct. E o persoană care și-a demonstrat abilitățile în Ministerul Finanțelor și ar putea să o facă în continuare. Mi-a fost recomandată de oameni care sunt în administrația publică. Eu n-am nici măcar secretar general acum. Avem o problemă de organizare, dar nu mă vait. O să ne descurcăm, o să vină și secretarii de stat. În Ministerul Finanțelor, doamna are un istoric foarte bun”, a spus Claudiu Năsui.

Întrebat dacă știa că are o decizie în primă instanță de colaborare cu Securitatea, ministrul Economiei a răspuns că „am aflat și eu lucrul acesta din discuțiile cu ea, apoi”. 

La insistențele moderatorului Cosmin Prelipceanu: „Și?”, Claudiu Năsui a răspuns la fel: „Și?”

„Este important, dar este important și să am oameni care să ducă misiunea Ministerului Economiei la bun sfârșit. De aceea îi caut pe oamenii aceștia în administrația publică. E o doamnă care lucrează deja în administrația publică”, a completat ministrul.

„Eu îmi doresc să atrag oameni cât mai buni în Ministerul Economiei. Dacă avem oameni buni, încerc să-i aduc în minister”, a adăugat el.

Întrebat dacă îl deranjează colaborarea cu Securitatea, Claudiu Năsui a spus că da, însă el nu crede că ea a colaborat: „Ba da, dar nu cred că a colaborat cu Securitatea, pentru că nu are o decizie definitivă în sensul acesta. Dacă va avea, o să regândim strategia.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here