Necropsia bebelușului mort după botez arată că avea lichid în plămâni, însă nu se știe încă dacă era apă sau altceva. Preotul este cercetat penal pentru ucidere din culpă

Preotul care a oficiat botezul bebelușului de o lună și jumătate care a murit apoi, la Suceava, a dobândit calitatea de suspect în dosarul de ucidere din culpă deschis inițial in rem. 

Decizia a fost luată de procurori după ce necropsia efectuată miercuri de medicii legiști a indicat drept cauză a morții lichidul aspirat în plămâni.

Facem precizarea că persoana faţă de care se fac cercetări a dobândit calitatea de suspect, cercetările fiind efectuate sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de articol 192, aliniat 1 din Codul Penal. Raportul de necropsie medico-legală urmează a fi înaintat la dosarul cauzei”, a transmis, miercuri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, Anca Panciuc, potrivit Agerpres.

Iniţial, dosarul penal fusese deschis in rem.

La necropsia de miercuri a fost prezentă o echipă destul de mare de specialiști în Medicină Legală. La solicitarea parchetului și a familiei au fost aduși specialiști și din alte localități, pentru o evaluare cât mai transparentă și minuțioasă a cazului, potrivit Digi24.ro.

În plămânii bebelușului s-a găsit lichid, informație confirmată și la începutul săptămânii de medicii care l-au resuscitat pe copil și care au spus că 110 ml de lichid au ajuns în plămânii lui.

Acest lichid urmează să fie analizat pentru a fi stabilită natura lui – dacă este vorba de apă sau lapte matern.

Raportul complet al autopsiei va fi finalizat după cîteva săptămâni.

Incidentul a avut loc duminică, într-o biserică din Suceava. Bebelușului i s-a făcut rău după ce a fost băgat în apă. A fost chemată ambulanța și a fost resuscitat la fața locului, după care a fost dus la spital, unde a mai supraviețuit doar câteva ore.

Preotul Alexandru Mazarache, cel care a oficiat botezul, s-a autosuspendat de la slujire până la finalizarea anchetei, a declarat marţi protopopul Doru Budeanu de la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Patriarhia Română a transmis că a cerut Arhiepiscopiei Sucevei să urgenteze ancheta în cazul bebelușului mort. Întrebat dacă preotul de la Suceava a greșit în momentul oficierii botezului încheiat tragic la Suceava, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu a spus că Arhiepiscopia Sucevei va face o anchetă în acest caz.

Am transmis la Suceava rugămintea urgentării anchetei pe care o desfășoară Arhiepiscopia Sucevei. Rezultatul acesteia, coroborat cu rezultatul anchetei desfășurate de autoritățile laice, va fi făcut public de Arhiepiscopie. Cât mai curând. (…) Poziția Patriarhiei Române este una de profundă compasiune față de familia copilașului decedat, atât de greu încercată acum și a cărei durere nici nu o putem înțelege deplin”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here