NEWS ALERT. La Repubblica: Un bărbat din Italia diagnosticat cu coronavirus a vizitat România

news alert

Un bărbat de 71 de ani, din Italia, a fost diagnosticat cu coronavirus și este acum internat într-un spital din Rimini, scrie La Repubblica. Bărbatul, care este căsătorit cu o româncă, a vizitat România și la sfârșitul săptămânii trecute, sâmbătă sau duminică, a părăsit teritoriul țării noastre. Ministerul de Exerne verifică informațiile chiar în aceste momente, potrivit Digi24.

Testele bărbatului de 71 de ani, domiciliat în Cattolica, au ieșit pozitive, dar sunt repetate, pentru siguranță.

Bărbatul a venit în România alături de doi membri ai familiei, spun jurnaliștii italieni, și ar fi părăsit teritoriul țării la sfârțitul săptămânii trecute.

Italianul este sub monitorizarea medicilor. La fel și rudele bărbatului care au călătorit alături de el. Nu se știe dacă printre acestea se află și femeia din România.

Ministerul de Externe verifică în aceste momente informațiile apărute în presa din Italia. „Cu privire la informatiile vehiculate in mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infectie cu COVID-19 in Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Roma a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe langa autoritățile locale pentru obtinerea unor informatii suplimentare, inclusiv cetatenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat MAE.

În baza informațiilor obținute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României

În regiunea Emilia-Romagna, unde trăiește bărbatul, au fost confirmate, până în prezent, 23 de cazuri de infectare: 17, în Piacenza, 4, în Parma, 1, în Rimini şi 1, în Modena.

În întreaga Italie sunt confirmate peste 220 de cazuri.

Până pe 25 februarie, au fost înregistrate 2.698 de decese şi peste 80.000 de cazuri de infectare. Gripa provocată de coronavirus este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.

Covid-19 s-a răspândit, în aproximativ două luni, în 35 de ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here