Nicușor Dan: Încep procedurile pentru achiziționarea ELCEN de către Primăria Capitalei

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, s-a întâlnit miercuri cu Virgil Popescu, ministrul Energiei, pentru a discuta despre situația sistemului de termoficare din București. Primarul general spune că a reafirmat intenția Primăriei Capitalei de a cumpăra ELCEN, pentru „a avea un sistem de producție și distribuție a energiei termice aflat sub controlul municipalității, deci mai eficient și mai simplu de gestionat”.

Nicușor Dan: Am avut azi o întâlnire cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru a continua discuțiile despre îmbunătățirea sistemului de termoficare al Bucureștiului, notează Digi24.

Am reafirmat intenția Primăriei Capitalei de a cumpăra producătorul de energie ELCEN, pentru a avea un sistem de producție și distribuție a energiei termice aflat sub controlul municipalității, deci mai eficient și mai simplu de gestionat.

Autoritățile centrale susțin această soluție, pe care eu o consider un element extrem de important în efortul de a asigura buna furnizare a apei calde și căldurii în București.

Urmează, de comun acord cu Ministerul Energiei, pași concreți în vederea achiziției ELCEN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here