Foto: INQUAM/Octav Ganea

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunţat că l-a eliberat joi din funcţie pe directorul interimar al Direcţiei de Mediu din Primărie, pentru că a avizat defrişarea a 22 de arbori în centrul Bucureştiului. „Am reuşit să oprim această defrişare la timp”, a spus Nicușor Dan. Este vorba despre celebrul caz Kiseleff 45, unde proprietarul vrea să construiască blocuri de 4 etaje, pe terenul unde se afla o copie în miniatură a grădinilor de la Versailles, demolată în 2015, și unde Asociația Salvați Bucureștiul a câștigat aproape toate procesele.

  • „L-am eliberat azi din funcție pe directorul interimar al Direcției de Mediu din Primăria Capitalei, pentru modul în care a gestionat cazul din Șoseaua Kiseleff 45. Mai precis pentru că, în plin centrul Capitalei, a avizat defrișarea a 22 de arbori. Am reușit să oprim această defrișare la timp.
  • În acea zonă s-au făcut demersuri pentru demolarea unor case vechi în vederea construirii de blocuri. Spațiul verde al Capitalei nu trebuie distrus!”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

HotNews.ro a scris despre celebrul caz Kiseleff 45, unde proprietarul vrea să construiască blocuri de 4 etaje, pe terenul unde se afla o copie în miniatură a grădinilor de la Versailles, demolată în 2015, și unde Asociația Salvați Bucureștiul a câștigat aproape toate procesele. Practic, terenul pentru care s-a emis avizul de defrișare se află în spatele celui de pe Kiseleff, până în strada Clucerurului.


Avizul de defrișare a fost emis pe 16 noiembrie 2020, pentru 22 de arbori, majoritatea arțari și frasini, aflați la adresele strada Clucerului 60-70, 72 și 72A, practic în continuarea terenului de pe Kiseleff 45 și 45 A. Pe avizul de mediu scrie că două exemplare erau uscate și 20 se aflau în declin biologic. Avizul este semnat de Alexandru Marian Nicolae.

Sursa: Hotnews.ro

1 COMENTARIU

  1. Dar la comisia de cultura a PMB cand se face curatenie? 10.000 de euro era spaga pentru un aviz de la Directia de Cultura. Iar banii ii incasa printr-un trepadus trimis de el, se intalneau pe teren neutru, inchideau telefoanele si le puneau intr-o cutie, ca sa nu se inregistreze… E foarte bine ca l-a dat afara, dar este pasibil de multe fapte penale, dimpreuna cu Gabriela-sarma-n-cur-Firea, la care ajungea cota parte din spagi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here