Brexit a dus la pierderea a 113 miliarde de lire din exporturi în domeniul serviciilor din UK, chiar și în condițiile în care acest sector nu a fost inclus în negocierile acordului comercial final, conform unei cercetări realizate la universitatea Aston din Birmingham, citată de The Independent.

De la domeniul finanțelor și IT, la servicii profesionale și de afaceri, toate au fost lovite puternic de votul pro-Brexit din 2016. Pierderile de 113 miliarde de lire au fost calculate prin realizarea unei proiecții prin care s-a calculat cât de mult ar fi crescut sectorul serviciilor britanic dacă referendumul nu ar fi avut loc, scrie Digi24.

În același timp, mii de oameni riscă să își piardă dreptul de reședință și muncă în UK și pe continent în condițiile în care ar putea să rateze termenul limită de 30 iunie pentru a aplica pentru dreptul de reședință post-Brexit.

Cetățeni din Franța, Malta, Luxemburg și Letonia au data de 30 iunie ca termen limită pentru a aplica. Mii de cetățeni europeni și familiile lor din UK cer ajutor urgent pentru a putea aplica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here