Nouă pacienți cu coronavirus în stare gravă au fost salvați de plasma donată de un bărbat din Iași care s-a vindecat

Plasma pe care a donat-o un pacient din Iași care s-a vindecat de COVID-19 a salvat viețile a nouă bolnavi aflați în stare critică în urma infectării cu coronavirus, relatează Digi24.

Donatorul a venit de trei ori la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Iaşi, unde a donat câte 600 de mililitri de plasmă convalescentă la fiecare vizită.

Reprezentanții centrului de transfuzii au postat un mesaj pe Facebook în care laudă gestul donatorului și îi îndeamnă și pe alți pacienți care s-au vindecat de Covid să-i urmeze exemplul. 

Mulţumim donatorului de plasmă convalescentă COVID-19 care s-a prezentat astăzi pentru a treia oară la CRTS Iaşi dorind să salveze cât mai multe vieţi. Beneficiind de un titru foarte bun de anticorpi anti SARS- Cov2, domnul a revenit donând de fiecare dată câte 600 ml de plasmă, iar cele 6 unităţi de câte 200 ml obţinute la donările anterioare au fost deja administrate. Donarea de azi va face posibilă salvarea altor vieţi, în total 9. Vă mulţumim şi sperăm ca exemplul dumneavoastră să fie urmat de toţi cei care pot şi vor să ni se alăture”, scrie în mesajul postat pe Facebook de reprezentanţii Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Iaşi.

Pe teritoriul României, au fost confirmate, până joi, 229.040 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, 163.852 de pacienți fiind declarați vindecați.

În urma testelor efectuate, au fost raportate 6.481 cazuri noi în 24 de ore, o cifră record la nivel național.

În spitalele de profil sunt internate, în total, 10.975 de pacienți cu coronavirus, 868 fiind la ATI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here