Noul coronavirus, sensibil la temperaturi de 20-30 de grade. Rafila: Dacă se încălzește, răspândirea virusului va scădea

Foto: MApN

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a explicat, pentru Digi24, că noul tip de coronavirus este sensibil la temperaturi mai ridicate, de peste 20 de grade Celsius. Ca atare, spune medicul, răspândirea virusului se va diminua, pe măsură ce se va încălzi vremea.

„Virusul rezistă la o temperatură de 4-8 grade Celsius, este mai sensibil la o temperatură de 20…30 de grade. Dacă temperaturile vor crește, atunci, cu siguranță, răspândirea virusului va scădea. Studiile arată că rezistența este foarte mult redusă în cazul unei temperaturi ridicate. Probabil acesta este unul dintre motivele pentru care avem extrem de puține cazuri în Africa și nu am asistat la transmitere secundară, datorită temperaturilor de acolo”, a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, la Digi24.

Medicul Alexandru Rafila a mai spus că „acest virus se distruge relativ ușor, la dezinfectanți banali, și nu cred că ar trebui să fie probleme deosebite legate de dezinfecția sanitară”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here