Noul coșmar al șoferilor din București: străzile care s-au umplut de gropi

Străzile din Capitală s-au umplut de gropi după o iarnă blândă, cu foarte puțină zăpadă. Șoferii spun că pericolul de accidente este foarte mare, însă cea mai mare supărare a lor este că sunt nevoiți să cheltuiască sume tot mai mari pe reparațiile mașinilor.

De un astfel de incident a avut parte și un autobuz STB de pe linia 253, al cărui geam securizat s-a făcut țăndări, vineri, după ce mijlocul de transport în comun a nimerit într-o groapă, relatează Digi24.ro.

Indiferența și sezonul rece au măcinat multe artere în București. Pe o stradă din sectorul 5, abia îți mai dai seama că la un moment dat a fost asfalt.

Este vorba despre strada Ghidigeni din sectorul 5 al Capitalei, adică la 15-20 de minute distanță de centrul Bucureștiului. „Stradă” este un nume generos, pentru că totul arată mai mult ca o uliță. Sunt mai multe gropi decât asfalt, iar asfaltul care probabil a fost pus undeva, cu zeci de ani în urmă, aproape că a dispărut, așa că în urmă au rămas doar noroaie.

Fac țara de două ori pe săptămână, mă duc până la Focșani, în fundul Moldovei, și-n alte localități, prin sud, dar ca strada asta nu am pomenit”, a comentat un șofer pentru Digi24. ”E un dezastru total. Dacă vine ambulanța pe stradă, face un sfert de oră aici ca să ajungă dintr-un capăt în altul. Cum a lăsat-o regele Ferdinand, că dânsul a avut o lucrare, a avut un apeduct pe dedesubt și cum a lăsat-o, așa a rămas, adică peste 100 de ani are. Ne întoarcem înapoi cu 100 de ani cel puțin”.

Locuitorii din zonă spun că nici taxiurile nu se încumetă să intre pe stradă: ”Și taxiul, de multe ori îl chemăm, săracii greșesc strada și nu prea vor să mai vină a doua oară. Le spunem să vină pe o altă stradă pentru că pe aici nu se poate circula. Aici încă este bine, să mergeți mai încolo să vedeți gropane mari, foarte mari”.

Oamenii spun că șoseaua nu a mai fost asfaltată sau reparată de cel puțin 11 ani, însă promisiuni primesc an de an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here