Noul primar al Timișoarei: Vine dintr-o familie cu șapte frați, a fost voluntar pentru copiii defavorizați, șef de cabinet al unui fost președinte german

Dominic Fritz. Foto: INQUAM/Virgil Simionescu

Noul primar al Timișoarei, Dominic Fritz, are 37 de ani, s-a născut în Germania, crescând într-un sat, alături de cei șapte frați ai săi. A terminat o facultate de științe politice, este licențiat în studii administrative și studii post-conflict și a fost beneficiarul unei burse a Parlamentului Germaniei. Timp de un deceniu, a fost șeful de cabinet al fostului președinte german, Hors Kohler.

Dominic Fritz nu venit în România acum 17 ani, când a lucrat ca voluntar la un centru pentru copii defavorizați al Fundație Caritas.

Din 2012, conduce asociația „Timișoara Gospel Project”. Este pasionat de muzică și a dirijat concerte în cadrul cărora s-au strâns donații pentru Centrul de Îngrijiri Paleative din Timișoara.

Într-un interviu acordat Digi24, după ce a câștigat bătălia cu Nicolae Robu, Dominic Fritz a vorbit despre necesitatea unei revoluții a administrației locale, a unor insituții prietenoase cu locuitorii, despre nevoia dispariției cozilor și a birocrației: „Cred că timișorenii au ales viziunea corectă pentru viitorul Timișoarei. Cred că e un semnal foarte puternic, nu doar pentru România, ci pentru toată Europa, și Timișoara a reafirmat că este un oraș european. Candidatura mea vorbește foarte mult despre tradiția multiculturală a Timișoarei și s-a reconectat la această moștenire importantă. Timișoara a fost un lider european, un oraș foarte inovator și foarte mulți timișoreni cred că s-au regăsit în povestea mea de dragoste pentru Timișoara și în viziunea mea pentru Timișoara. Mai mult, cred că timișorenii au vrut un alt stil în administrație și în politică, un stil care e aproape de oameni, care comunică altfel. Energia și dinamica pe care o vedem în sectorul privat și în societatea civilă și în sectorul cultural nu corespunde cu structurile și cu mentalitățile din administrația publică. Cred că menirea generației mele politice este să aducem această dinamică și în administrația publică. Timișoara este un oraș în care diversitatea naște inovare și va fi din nou unul dintre cele mai inovatoare orașe din Europa, și economic, dar și cultural”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here