O doctoriță din Pitești, judecată pentru că și-a agresat și tâlhărit pacientele

Un medic ginecolog din Pitești a fost trimis în judecată la începutul acestei săptămâni fiind acuzat că a bătut și tâlhărit două paciente. Medicul ginecolog Nataşa Neniţoiu a mai agresat şi alte paciente, în ultimii 15 ani şi lucra de câțiva ani fără autorizaţie, relatează Adevărul.ro.

Procesul doctoriței va începe în martie, la Judecătoria Pitești.

Din rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti rezultă că pe 22 iulie 2020, după efectuarea unei consultaţii, medicul Nataşa Neniţoiu s-a certat cu o pacientă cu privire la suma de bani pe care aceasta trebuia să o achite pentru o intervenție. Doctorița a încuiat-o în sala de aşteptare alături de prietena care o însoţea, apoi le-a agresat fizic și le-a tâlhărit.

Potrivit rechizitoriului, fiind audiate persoanele vătămate Oana Petrescu şi Amalia Neagoe, acestea au declarat faptul că pe 22 iulie 2020, din cauza faptului că numita Oana Petrescu era însărcinată şi nu avea o situaţie materială foarte bună, s-a decis să caute un cabinet ginecologic pentru a face o întrerupere de sarcină. În acest sens, Oana Petrescu şi Amalia Neagoe au căutat pe internet un cabinet ginecologic în Piteşti, găsind cabinetul doctoriţei Nataşa Neniţoiu. Cele două au sunat şi au făcut o programare, însă la telefon doctoriţa nu a vrut să le comunice preţul întreruperii de sarcină. Cele două femei au mers la cabinetul doctoriţei Neniţoiu în ziua convenită. Acolo, după ce a văzut că Oana Petrecu avea la ea suma de 500 lei, Nataşa Neniţoiu a fost de acord să-i efectueze intervenţia chirurgicală de întrerupere de sarcină în schimbul acestei sume.

Iniţial, Nataşa Neniţoiu i-a administrat pacientei o injecţie, după care a efectuat chiuretajul, iar în acest timp, conform procurorilor, „îi adresa Oanei Petrescu cuvinte şi expresii jignitoare, având o atitudine vulgară, agresivă, gesticulând şi fiind nervoasă”. ”În timpul efectuării intervenţiei, inculpata Nataşa Neniţoiu, observând că persoana vătămată Oana Petrescu are telefonul mobil în mână, i l-a solicitat, reproşându-i că o înregistrează”. Pacienta i-a permis să se uite pe telefon pentru a se convinge că nu o înregistrează, după care doctoriţa a luat telefonul mobil şi l-a dus în baie.

Pacientă lovită cu rucsacul

Din rechizitoriu mai reiese că, după efectuarea intervenţiei chirurgicale, pacienta s-a dat jos de pe masă, iar în timp ce încerca să se încalţe, Nataşa Neniţoiu a devenit nervoasă şi i-a reproşat că pleacă, moment în care i-a mai solicitat suma de 200 lei. Apoi, doctoriţa i-a luat din mână Oanei Petrescu rucsacul, cu care a început să o lovească. De asemenea, după cum precizează procurorii în rechizitoriu, „inculpata a început să o împingă şi să o lovească de mai multe ori cu mâinile şi picioarele”. În timp ce doctoriţa Neniţoiu o lovea pe pacientă, a intervenit Amalia Neagoe, care a spus că va suna la poliţie. 

Enervată şi mai rău, doctoriţa Neniţoiu le-a lovit pe cele două femei cu mâinile, cu picioarele şi cu rucsacul menţionat, încuindu-le în sala de aşteptare a cabinetului medical pentru aproximativ 30 minute, zicându-le că le va lăsa să plece după ce îi vor da suma de 200 lei solicitată pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale. Cum cele două nu puteau pleca, Amalia Neagoe l-a contactat telefonic pe concubinul numitei Oanei Petrescu. Acesta a sosit rapid şi a reuşit cu greu să le ajute pe ele două să iasă din incinta cabinetului medical, doctoriţa Neniţoiu continuând să le agreseze fizic. După ce a ieşit din cabinet, Oana Petrescu i-a solicitat doctoriţei Neniţoiu să-i înapoieze bunurile, însă aceasta a refuzat.

Nu mai avea aviz de la Colegiul Medicilor din 2016

În urma corespondenţei efectuate de către procurori cu Colegiul Medicilor Bucureşti, instituţie unde Nataşa Neniţoiu s-a transferat la cerere la data de 20 martie 2015, s-a stabilit faptul că doctoriţa a avut emis certificat de membru cu data de 3 iunie 2015 care a fost valabil un an de zile, în specialitatea obstetrică-ginecologie şi nu mai era valabil din data de 03.06.2016. Actul nu mai prezenta avizul anual privind exercitarea profesiei de medic în specialitatea obstretrică-ginecologie, deoarece medicul nu a depus documentele necesare şi nu a formulat cerere privind obţinerea acestuia.

Ce acuzații i-au adus alte paciente

Deşi mai mulţi pacienţi ai doctoriţei Neniţoiu au făcut plângeri încă din 2006, autorităţile au reacţionat abia în vara lui 2014. Concret, pe 11 august 2014, după o reclamaţie la Poliţia Piteşti a unei tinere de 24 de ani care a acuzat-o pe doctoriţă că a dezvirginat-o, deşi venise la un control de rutină, DSP Argeş a făcut un amplu control la cabinetul Nataşei Neniţoiu aflat chiar în centrul Piteştiului. 

Autorităţile au constatat numeroase nereguli grave şi au amendat-o cu 50.000 de lei. Doctoriţa Nataşa Neniţoiu nu avea autorizaţie sanitară de funcţionare, nu avea autorizaţie de liberă practică şi nu era înregistrată în Registrul Unic al Cabinetelor Medicale.

Numeroase paciente ale Nataşei Neniţoiu au reclamat că aceasta le-ar fi înjurat sau chiar bătut în cabinetul din centrul Piteştiului.

În 2004, la Colegiul Medicilor Argeş a fost înregistrată o reclamaţie venită de la o pacientă care sesiza faptul că doctoriţa Neniţoiu i-ar fi cerut suma de 700 lei pentru a-i face un avort.

Ulterior, reclamaţiile împotriva medicului ginecolog au început să curgă. Piteşteanca Maria Fierbinţeanu a menţionat într-o plângere că a fost admonestată dur de Nataşa Neniţoiu pentru că intrase în cabinetul ei cu pantofii uzi, deşi afară ploua.

În decembrie 2007, Mariana Ionescu a venit la cabinetului doctoriţei ginecolog pentru un control de rutină. Foarte deranjată de faptul că tânăra a refuzat să facă şi o ecografie, Nataşa Neniţoiu a început să îi vorbească foarte urât şi a pus asistenta să o urmărească la plecare, pentru a se asigura că nu i-a furat ceva din cabinet.

În 2006, Oana Dogaru, o altă tânără, a fost bătută de Nataşa Neniţoiu în cabinet pentru că a îndrăznit să ceară adresa laboratorului medical de unde mama ei trebuia să îşi ridice mai multe analize.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here