Cum a ajuns o mașină de spălat de 20.000 euro să zacă nefolosită într-un spital TBC

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie din Botoşani a achiziţionat o maşină de spălat de 20.000 de euro, dar nu o poate folosi, de mai bine de patru luni. Reţeaua electrică a unităţii sanitare nu suportă sarcina electrică generată de aparat şi riscă să ia foc la prima pornire, scrie Adevărul. Potrivit susei citate, pentru a pune în funcţiune aparatul este acum nevoie de o investiţie de cel puțin 10.000 de euro.

Aparatul este prevăzut cu barieră septică pentru curăţarea completă a microbilor, dar are şi o capacitate mare de spălare, de peste 30 de kilograme de rufe uscate la o tură.

Între timp, în cele patru luni de când mașina de spălat zace nefolosită, conducerea spitalului s-a schimbat.

„Principala problemă este că avem această maşină de spălat, dar nu o putem punem în funcţiune pentru că reţeaua electrică a spitalului nu face faţă capacităţii acestui aparat. Este necesară o maşină de spălat cu barieră septică, numai că punerea în funcţiune necesită investiţii suplimentare, bani suplimentari. Şi toate acestea nu au fost prevăzute de cei care s-au gândit să achiziţioneze această maşină de spălat”, susține noul manager, Costel Lupaşcu.
„Este o maşină de putere medie. Dumnealui a amenajat un spaţiu, a pus gresie şi faianţă şi când să o pună în priză şi-a dat seama că nu are un cablu dozat corect. Când a amenajat trebuia să amenajeze inclusiv pentru punerea în priză a maşinii de spălat. Îmi este greu să cred că o maşină de 30 de kilograme nu poate fi pusă în priză. Cu siguranţă noi ne-am uitat la toate caracteristicile. Mă duc eu să i-o pun în priză”, spune Cristina Bahrin, fostul manager, care a și comandat maşina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here