Ce-a de-a doua cerere de arestare formulată de procurori pe numele lui Victor Micula, fiul magnatului Viorel Micula, a fost respinsă de Judecătoria Oradea, joi, 27 mai. Noua solicitare este legată de dosarul în care acesta e acuzat de încălcarea regimului armelor şi muniţiilor, informează adevarul.ro.

Soluţia a fost pronunţată în sala de judecată pe scurt, fără ca judecătorul de drepturi şi libertăţi să dezvolte şi argumentele care au stat la baza verdictului.
Cert este că hotărârea judecătorească nu este definitivă, putând fi contestată de procurori la Tribunalul Bihor.
Noua cerere de arestare a fost formulată de procurorul Gabriela Antohi de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea pe 13 aprilie, într-un dosar trimis în faţa instanţei în care fiul magnatului Viorel Micula a fost inculpat pentru 18 infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi 13 infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Concret, lui Victor Micula i se impută că, în 2019, a tras cu o armă de asalt pe un pod din Oradea şi a cumpărat, deţinut şi folosit, fără autorizaţie, mai multe arme letale de vânătoare, printr-un interpus.
În acelaşi dosar mai sunt trimişi în judecată şi doi dintre prietenii lui Victor Micula – Sergiu Gabriel Hava şi Vasile Iulian Manea -, primul fiind cel pe numele căruia au fost cumpărate armele de vânătoare pe care le folosea milionarul, iar Manea, un tovarăş de-al lui Micula, fiind acuzat de mărturie mincinoasă.
Cauza se află în Camera preliminară a Judecătoriei Oradea.
Prima cerere de arestare a lui Victor Micula a fost făcută în luna ianuarie, de procurorul Cristian Ardelean de la Parchetul Bihor, într-un alt dosar în care milionarul e acuzat că a accesat baza de date a MAI şi a participat ilegal, echipat ca poliţist, la o percheziţie. Solicitarea respectivă a fost respinsă atât de Tribunalul Bihor, cât şi de Curtea de Apel Oradea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here