Într-un oraș din Nigeria, la palatul regelui din oraşul nigerian Ogbomoso, Oba Jimoh Oyewunmi, a murit o țestoasă despre care presa de acolo scrie că ar fi apărut pe lume în 1675, notează Hotnews.ro.

Țestoasa a trăit în palatul unui conducător local, a avut doi ”servitori” și a suferit doar pentru scurt timp, înainte să moară, scrie publicația Pulse Nigeria. Vârsta trebuie pusă însă la îndoială, fiindcă în toate topurile mondiale cel mai bătrân animal terestru încă în viață este țestoasa Jonathan din Seychelles (născută în 1832), iar țestoasa din Nigeria nu este menționată. Putem presuspune că era bătrână, dar nu de 344 de ani.

Țestoasa pe nume Alagba a murit într-un oraș de 350.000 de locuitori din sud-vestul Nigeriei (Ogbomoso) și a trăit în toate aceste secole la palatul unui conducător local.

Știrea a fost relatată de agenția de presă News Agency of Nigeria (NAN) care susține că Alagba ar fi cea mai bătrână țestoasă din Africa.

Țestoasa era îngrijită de doi oameni care se ocupau exclusiv de ea, iar de-a lungul anilor au venit să o vadă oameni din toate colțurile lumii.

Țestoasa matusalemică nu va fi îngropată, ci corpul îi va fi conservat pentru știință și istorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here