O universitate celebră întrerupe testele clinice cu vaccinul AstraZeneca la copii

Universitatea din Oxford a întrerupt administrarea vaccinului anti-Covid pe care l-a dezvoltat împreună cu AstraZeneca într-un mic studiu clinic care vizează testarea serului la copii și adolescenți, în așteptarea mai multor informații despre problemele rare de coagulare a sângelui la adulții care l-au primit, a relatat marți Wall Street Journal.


Studiul pediatric condus de Oxford a început la jumătatea lunii februarie și are ca scop testarea vaccinului la peste 200 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, scrie Hotnews.ro.

Un purtător de cuvânt al Oxford a declarat marți că nu au apărut probleme de siguranță în cadrul procesului în sine, dar îngrijorări mai ample cu privire la problemele rare de coagulare la adulți au declanșat alte evaluări de reglementare în Marea Britanie și Europa pentru a investiga orice potențială legătură cu vaccinul.


Oxford așteaptă mai multe informații de la autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie, înainte de a continua administrarea vaccinului copiilor sau adolescenților în cadrul studiului pediatric, a spus purtătorul de cuvânt.


Anunțul vine la doar câteva ore după ce un oficial EMA a spus că există clar o legătură a trombozelor și vaccinul AstraZeneca, într-un interviu pentru cotidianul italian Il Messaggero, publicat marți.


Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a declarat marți că încă evaluează dacă vaccinul anti-Covid AstraZeneca are o posibilă legătură cu formarea rarelor cheaguri de sânge, care au fost raportate în mai multe țări. De asemenea EMA a spus că o conferință de presă va avea loc pe 7 sau 8 aprilie, după finalizarea evaluării derulate de către Comisia de siguranță a vaccinurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here