Oferta PNL pentru USR PLUS care a tensionat puternic negocierile

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Reprezentanţi ai PNL, USR-PLUS şi UDMR se întrunesc, duminică, pentru a doua zi de negocieri în vederea conturării unei majorităţi. Discuţiile se poartă pe trei paliere, în tot atâtea grupuri de negociere – politic, programul de guvernare şi funcţionarea majorităţii parlamentare, transmite News.ro.

Se discută pe trei paliere – structura viitorului guvern, structura viitoarei majorităţi parlamentare, inclusiv distribuţia principalelor funcţii şi armonizarea unui program comun de guvernare. Cu o zi înainte, mai mulţi participanţi la discuţii au anunţat finalizarea unui punct important din programul comun de guvernare, cel referitor la digitalizarea statului.  Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a anunţat, de asemenea, că negocierile pentru o nouă majoritate parlamentară la Camera Deputatilor ”au fost aproape finalizate, cu succes şi înţelepciune”.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, pentru luni, consultări cu toate partidele parlamentare pentru desemnarea unui premier.  Înainte de discuţiile dintre partide, PNL a anunţat că-l propune pe Florin Cîţu, iar USR-PLUS pe Dacian Cioloş

Potrivit surselor citate de Digi24, liderul PNL, Ludovic Orban, a propus, sâmbătă, ca soluție pentru deblocarea negocierilor dintre PNL și USR PLUS pentru guvernare, ca el și Dan Barna să se înfrunte la vot, în Camera Deputaților, pentru funcția de președinte al instituției. 

Apoi, în funcție de rezultat, partidul perdant ar urma să fie susținut de parteneri, cu angajament scris, la votul pentru șefia Senatului.

Însă Dan Barna a respins ideea, transmite Digi24, USR PLUS nedispunând de numărul necesar de deputați. Iar dacă duminică liberalii nu vor renunța USR PLUS amenințăr că vor espinge varianta Florin Cîțu – premier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here