Oficialii electorali contactați de NYT spun că nu a existat o fraudă masivă în alegeri

Oficialii implicați în supravegherea procesului electoral din Statele Unite, atât democrați, cât și republicani, contactați de New York Times, spun că nu există dovezi că alegerile din 3 noiembrie ar fi fost fraudate sau că ar fi existat nereguli care să influențeze decisiv rezultatul scrutinului, relatează Digi24.ro.

Jurnaliștii de la NYT spun că au întrebat oficiali care s-au ocupat de alegeri din toate cele 50 de state dacă suspectează sau dacă au dovezi privind fraude sau vot ilegal. Unii dintre ei au descris probleme mici, frecvente în majoritatea alegerilor – câteva cazuri izolate de vot ilegal sau dublu sau mici erori tehnice.

Niciunul dintre oficialii de top ai statelor sau comitatelor individuale nu au descoperit vreo fraudă masivă, de tipul celei despre care vorbește președintele în funcție, susține NYT.

Există o capacitate umană remarcabilă de a inventa lucruri neadevărate despre alegeri. Teoriile conspirației și zvonurile și toate aceste lucruri au scăpat de sub control. Dintr-un oarecare motiv, alegerile produc o astfel de mitologie”, a declarat republicanul Frank LaRose, secretarul de stat al statului Ohio.

Steve Simon, secretarul de stat al statului Minnesota, democrat, a declarat: „Nu știu nici măcar un singur caz în care un vot invalid a fost numărat sau în care un vot valid nu a fost numărat. Nu a existat nicio fraudă”.

Și republicanul Scott Schwab, secretarul de stat din Kansas a spus că nu au avut probleme ”în ce privește frauda electorală, intimidări, nereguli sau probleme la vot”. ”Suntem foarte mulțumiți de felul în care s-a desfășurat procesul electoral până acum”, a spus el.

Între timp, statele au început procesul de evaluare individuală a votului, o componentă uzuală în procesul de certificare a rezultatelor.

Conform proiecțiilor media, democratul Joe Biden ar fi fost ales al 46-lea președinte al Statelor Unite, câștigând alegerile în fața lui Donald Trump, care devine, astfel, primul președinte în exercițiu ce ratează obținerea unui al doilea mandat din 1992, când președintele George H. W. Bush a pierdut în fața lui Bill Clinton.


1 COMENTARIU

  1. Pai sunt ”oficiali electorali”, daca ar acuza fraude electorale, si-ar pune pielea in joc in mod direct, pentru ca s-ar naste intrebarea cum de le-ati permis?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here