Jaroslav Haščák, cofondatorul Penta Investments, a fost reţinut de poliţia slovacă şi acuzat de fapte de corupţie şi spălare de bani, în urma unei percheziții la sediul Penta, potrivit aktuality.sk.

Unul dintre cei mai influenți oligarhi slovaci a fost reținut de poliție în această după-amiază. În prezent, se fac percheziții la sediul grupului financiar Penta din Bratislava.

Haščák a fost convocat pentru audieri la poliție. Anchetatorii l-au reținut și l-au acuzat de corupție și spălare de bani.

Grupul Penta Investments activează pe piața medicală din România, pe segmentul de retail farmaceutic, prin intermediul lanțurilor de farmacii Sensiblu, Punkt și Arta.

În urmă cu doi ani, Penta Investments a cumpărat cel mai mare grup Pharma din România, AD Pharma, care controlează farmaciile Sensiblu.

Penta Investment Group este și acţionarul majoritar al Fortuna Entertainment Group, operator ceh de pariuri sportive şi jocuri de noroc. 

În 2017 operatorul ceh a preluat în România companiile Bet Active Concept, Bet Zone, Public Slots şi Slot Arena de la Fortbet Holdings.

Grupul Penta Investments şi coproprietarul său, Jaroslav Haščák, au fost asociaţi cu cazul Gorilla, un scandal de corupţie a izbucnit în Slovacia. Compania a negat acuzaţiile şi a interpretat dosarul „Gorilla” ca fiind fabricat, scrie Adevărul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here