Orban: „Dacă voi câștiga Congresul PNL, refac coaliția în maxim 48 de ore”. Replica lui Cîțu

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Ludovic Orban, președinte PNL și candidat pentru un nou mandat, a declarat că, dacă va câștiga congresul din 25 septembrie, reface coaliția în ”maxim 48 de ore.”

„Dacă voi câștiga Congresul PNL, refac coaliția în maxim 48 de ore”, a spus Ludovic Orban, la B1 TV, amintind că cei care l-au dorit pe Florin Cîțu premier după alegerile generale din decembrie sunt chiar partenerii de coaliție de la USR PLUS.

Întrebat ce se va întâmpla dacă președintele Klaus Iohannis refuză să îl desemneze premier, președintele PNL a spus: „Cum să refuze? Președintele României m-a desemnat prim-ministru de trei ori, inclusiv la negocierea pe care am avut-o după alegerile din decembrie, după blocajul din primele șase zile, dacă vă aduceți aminte, am venit cu a doua formulă, cu doi candidați posibili de prim-ministru, Ludovic Orban sau Florin Cîțu, și până la urmă cei care au luat decizia, și-au exprimat preferința și au impus premierul Cîțu au fost cei de la USR PLUS”.

Întrebat dacă există liberali care au vrut să îl dea afară din partid: „Sunt minți înfierbântate care consideră că doar eliminarea mea poate să mă împiedice să câștig congresul și au apelat la toate tertipurile posibile, să n-am 10 filiale care să îmi acorde votul ca să pot să candidez…”

„Eu sunt un om foarte civilizat, sunt om care chiar și atunci când partenerul de dialog e un pic mai înfierbântat îmi păstrez întotdeauna calmul și rar, rar de tot se întâmplă să mai scap câte un cuvânt nelalocul lui”, a mai spus Ludovic Orban pe B1 TV.

Reacția lui Cîțu

Florin Cîțu a reacționat marți seara, la Digi24, la declarația lui Ludovic Orban care a spus că dacă va fi reales președinte al PNL va reface coaliția în 48 de ore.

Florin Cîțu: „A fost mai greu s-o facă în iarnă, când erau lucrurile mai bune. Eu vă spun altceva. În PNL este o mare dezamăgire modul în care au fost negociate în iarnă portofoliile din guvern.

Foarte mulți dintre colegii mei au spus că domnul președinte Ludovic Orban și-a negociat întâi poziția de președinte al Camerei Deputaților și după aceea au rămas portofoliile.

La rectificarea bugetară, vreau să vă spun, m-am uitat ce ministere au cele mai mari bugete. Sunt ministerele Sănătății, Transporturi, Investiții și mai era încă unul, cred că tot de acolo. Deci, ministere care nu sunt la noi.

Acolo sunt ministerele cu bani, și negociere făcută de domnul președinte în iarnă. A transmis și a creat această problemă în PNL, după ce aceste ministere au ajuns la USR PLUS.

Dacă va face o astfel de negociere din nou, nu cred că va fi foarte bine privit în PNL. Atunci când negociem, trebuie să negociem și interesele PNL, nu interesele personale.

Eu niciodată nu voi negocia interesele personale, ci doar ale PNL și ale românilor.”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here