Orban, despre autostrăzi: Parteneriatul public-privat, o glumă. Comarnic-Brașov trebuie făcută pe finanțare din buget

Premierul Ludovic Orban susține, într-un interviu pentru Hotnews.ro că Executivul va cere finanțarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureș-Ungheni, din fonduri europene, catalogând parteneriatul public-privat drept „o glumă”.

Autostrada Tg Mureș-Iași Ungheni… Eu sunt primul care a vorbit despre acest proiect în 2007. Acum, tronsonul Târgu Neamț-Ungheni este prevăzut să se realizeze prin PPP, ceea ce e o glumă. Vom depune cerere de finanțare, a studiului de fezabilitate contractului pe care-l avem, din fonduri europene. Avem un plan de acțiune pentru fiecare tronson de autostradă”, a dezvăluit premierul.

În legătură cu afirmațiile fostului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc – care susținea că CE a stopat finanțarea tronsoanelor autostrăzii Sibiu-Pitești, Orban afirmă că este o ”minciună gogonată”:

A fost un fakenews că CE oprește finanțarea pentru tronsoanele autostrăzii Sibiu- Pitesti. E o minciuna gogonată”.

Premierul s-a referit și la autostrada Comarnic-Brașov:

Comarnic-Brașov. Vedem cum o vom realiza. Până la finalul lunii ianuarie vom lua o decizie. Cred că trebuie făcută pe finanțare din buget, nu pe PPP. Trebuie revizuit de urgență studiul de fezabilitate și pornită licitația și finanțată din buget. Asta e soluția mea, care e cea mai simplă. Sunt cei mai mari indici de trafic pe DN1”, a mai precizat Orban.

Întrebat cum ajunge la Brașov, Orban a explicat că are mai multe variante: ”Am mai multe variante, între care DN 1 A. Nu am folosit trenul în ultima perioadă. Și acolo este nereazilizat tronsonul Predeal -Brașov, încă vorbim care e soluția tehnică de modernizare a acestui tronson feroviar”.

La întrebarea dacă e de părere că că în următorii cinci ani se poate face această autostradă, Orban a răspuns afirmativ, cu o condiție: ”Da, dacă rămânem noi la guvernare. E valabil și pentru Sibiu-Pitești”, a conchis premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here