Orban, despre tensiunile din PNL: Membrilor partidului nu le plac aceste ieșiri publice

Foto: INQUAM/Sabin Cirstoveanu

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marți, referindu-se la tensiunile din partid, după ce recent Rareș Bogdan și Robert Sighiartău l-au criticat public, că membrilor PNL nu le plac „aceste ieșiri publice”.

Eu cunosc foarte bine PNL, atmosfera din PNL și niciunui membru din PNL nu îi plac aceste ieșiri publice. Congresul este o chestiune care privește Partidul Național Liberal. Membrii vor avea discernământul să aleagă cea mai potrivită conducere”, a declarat Orban, citat de Digi24.

Președintele PNL a mai precizat, despre congresul partidului, că acesta va fi organizat în septembrie-octombrie.

Congresul Partidului Național Liberal se convoacă după anul de după alegerile parlamentare și presupune alegeri care pleacă de jos în sus. Se organizează conferințele județele, după se organizează Congresul. E foarte greu să faci online aceste adunări. Nu prea poți pentru că votul de persoană e un vot secret. Pe online nu e același magnetism, aceeași stare. Vom lua decizia când avem datele și vom face o anticipare privind evoluția pandemiei. Congresul în luna septembrie, octombrie”, a spus Ludovic Orban.

Referitor la motivul pentru care încă nu a convocat o ședință a conducerii pentru validarea persoanelor numite în eșalonul secund al Guvernului, după ce din partid au apărut critici că ar amâna convocarea BPN din cauza tensiunilor, Orban a spus că „nu sunt tensiuni” și că „BPN va fi convocat după evaluarea candidaturilor”.

Întrebat dacă va candida la Congres, șeful PNL a răspuns: „Am preluat PNL într-un moment greu, după o înfrângere în alegeri, când partidul avea 17-18% în sondajele de opinie. Am câştigat alegerile pentru Parlamentul European, referendumul pe justiţie iniţiat de preşedintele Iohannis, (…), am câştigat alegerile prezidenţiale cu cel mai mare scor pe care l-a obţinut un candidat de dreapta, alegerile locale în condiţiile în care ne-am luptat cu 21 de baroni roşi şi aproximativ 1.700 şi ceva de primari PSD. La parlamentare, chiar dacă nu le-am câştigat, după alegeri am negociat formarea unei majorităţi şi PNL este principalul partid de guvernământ, care deţine funcţia de premier, are practic jumătate dintre miniştri care compun Guvernul. De asemenea, (…) preşedintele, premierul şi preşedintele Camerei Deputaţilor sunt reprezentanţi PNL„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here