Organizatorii turneului de la Roma, acuzați de misoginism, după ce Simona Halep a primit cu 10 euro mai puțin decât Novak Djokovic

Simona Halep, care a câştigat pentru prima oară turneul de la Roma, a primit cu 10 euro mai puţin decât câştigătorul de la simplu masculin, Novak Djokovic, fapt ce a declanșat un val de critici la adresa organizatorilor turneului de tenis, acuzați de misoginism pe reţelele de socializare.

Djokovic, care l-a învins luni în finală pe argentinianul Diego Schwartzman, cu 7-5, 6-3, obţinând al 36-lea său titlu ATP Masters 1.000, a primit un cec de 205.200 euro.

În schimb, Simona Halep a fost recompensată cu un premiu cu 10 euro mai mic pentru titlul în turneul Premier 5, în urma unei finale în care Karolina Pliskova (Cehia) s-a retras din cauza unei accidentări la scorul de 6-0, 2-1 pentru româncă.

Dacă organizatorii turneelor de Grand Slam au decis să dea acelaşi cec la ambele categorii, cei de la Foro Italico au fost criticaţi pentru această decizie ciudată.

Până anul trecut, diferenţa a fost imensă. În 2019, la Roma, campionul Rafael Nadal a primit un cec de 958.055 euro, aproape dublu faţă de campioana Karolina Pliskova.

Anul acesta, diferența dintre Halep și Djokovic a fost de zece euro.

Fanii s-au revoltat față de situaţia de la Roma, unde premiul Simonei Halep a fost frustrant de aproape de cel al lui Djokovic, însă nu egal.

‘Oamenii care au făcut diferenţa la premii sunt misogini. Punct”, a scris pe Twitter un iubitor al tenisului.

Parcă zici că dacă au avut aşa mare nevoie de acei 10 euro pentru a se simţi mai bărbaţi, în iad cu ei”, a scris altul.

Impactul financiar al pandemiei de coronavirus a redus premiile totale la masculin la 3,47 milioane euro, iar la feminin la 1,69 milioane euro. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here