Pacienții cu Covid-19 ar putea avea imunitate pentru cel puțin 5 luni după vindecare – studiu

Majoritatea bolnavilor care au avut Covid-19 devin imune la virus pentru cel puțin 5 luni, arată un studiu inițiat de Serviciul de Sănătate Publică din Marea Britanie (Public Health England), informează BBC.

Cercetătorii au descoperit că persoanele care au avut deja coronavirus sunt cu 83% mai puțin predispuse să se reinfecteze decât cele care nu au fost infectate niciodată cu Covid, potrivit Digi24.ro.

Până în prezent, mai multe studii au sugerat că persoanele vindecate de Covid-19 ar putea beneficia de protecție pentru o perioadă de cel puțin 3 luni de la vindecare.

De data aceasta, studiul realizat de oamenii de știință britanici aduce rezultate încurajatoare pentru cei care au avut deja Covid, ele sugerând că imunitatea durează pentru majoritatea oamenilor cel puțin 5 luni. Adică mai mult decât credeau cercetătorii că ar putea dura.

Totodată, rezultatele studiului arată că spre deosebire de cei care nu au fost infectați niciodată cu noul coronavirus, persoanele vindecate sunt cu 83% mai puțin predispuse să se îmbolnăvească.

Cu toate acestea, experții avertizează că protecția nu este absolută și că există șanse ca unii oameni să ia din nou virusul și chiar să îl transmită mai departe altora.

Chiar dacă credeți că ați avut deja boala și sunteți protejat, puteți sta liniștiți pentru că este foarte puțin probabil să dezvoltați infecții severe, dar totuși, există riscul să vă infectați din nou și să transmiteți și altora boala”, a declarat prof. Susan Hopkins, care a condus studiul.

Din iunie până în noiembrie 2020, aproape 21.000 de lucrători din domeniul sănătății din Marea Britanie au fost testați periodic pentru a detecta noi infecții cu COVID-19, precum și prezența anticorpilor, care sugerează că oamenii au mai fost infectați. 

În acest interval, 318 persoane s-au infectat cu Covid-19 dintre cei care nu aveau anticorpi împotriva virusului și care probabil nu au fost infectați niciodată. De asemenea, dintre cele 6.614 persoane care aveau anticorpi, doar 44 s-au reinfectat, ceea ce înseamnă o rată de protecție de 83% împotriva reinfectării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here