Până când am putea rămâne cu Guvernul Dăncilă. Augustin Zegrean: „Parlamentul poate juca până în noiembrie 2020, la alegeri”

Viorica Dancila
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

După căderea Guvernului Dăncilă prin moțiune de cenzură și desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcția de premier, lucrurile nu s-au clarificat deloc pe scena politică, acolo unde PSD încă face jocurile. Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, este de părere că actualul Executiv ar putea rămâne în funcție până la alegerile legislative din 2020. 

Asta în cazul în care PSD va opta pe termen lung pe strategia anunțată deja de Viorica Dăncilă, care a spus că social-democrații nu vor asigura cvorumul la votul de încredere pentru premierul desemnat Ludovic Orban.

Orban are o misiune grea în fața. Trebuie să-i convingă pe parlamentarii care au votat moțiunea să voteze și echipa de miniștri cu care se va prezenta în fața plenului reunit al celor două camere. Vor fi negocieri dure cu ALDE, ProRomânia, UDMR, PMP și minoritățile.

„Parlamentul poate juca până în noiembrie 2020, la alegeri, pentru că PSD are încă majoritatea parlamentară, iar Guvernul Dăncilă poate fi urnit din loc doar în momentul în care un nou guvern depune jurământul. Și PSD nu vrea nici alegeri anticipate, vrea alegeri îndepărtate, ca să uite lumea de ei”, spune fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean, citat de HotNews.

Pe lângă vocea Vioricăi Dăncilă, și Marcel Ciolacu, șeful Camerei Deputaților, a spus că PSD nu va asigura cvorum la votul de încredere: Au demonstrat la moțiunea de cenzură că au cvorum, să demonstreze și acum. (…) Nu este treaba PSD. Țara este condusă acum de Klaus Iohannis și de PNL”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here