Pandemia a accelerat și „vaccinarea” economiei: În era Covid, automatizarea firmelor a depășit toate barierele

Sursa: Pixbay

Pandemia a introdus mai mulți roboți în fabrici, depozite și zonele de back office ca oricând, notează The Economist, care face și un pariu: virusul va dispărea, dar nu și tendința firmelor de a se dota accelerat cu astfel de echipamente.

<< Mary Barra, șefa GM, a urcat pe scena virtuală, în 12 ianuarie, pentru a lansa BrightDrop. Noua divizie logistică a producătorului de autovehicule se va ocupa de chestiuni neatractive, precum camionetele și stivuitoarele electrice autonome folosite în depozite.

Nu e cazul să căscați, deoarece anunțul doamnei Barra este cel mai recent semn al unei revoluții la foc mic, dar puternice. „Convergența software-ului și a hardware-ului, care putea fi văzută la etajele cu mochetă ale companiilor, este acum observabilă la etajele fabricilor din fiecare industrie pe care o deservim”, spune Blake Moret, director executiv Rockwell Automation, un gigant al sectorului de profil. Firma operează o unitate de producție cu sediul central în Milwaukee, pentru a demonstra că automatizarea îi permite să producă produse competitive, în ciuda costurilor ridicate ale forței de muncă din America. Prețul acțiunilor sale a crescut cu 28% în ultimul an, aproape de două ori mai mult decât indicele s & p 500 al marilor firme americane. Alți furnizori s-au descurcat și mai bine.

Șefii de companii se lăudau de ani buni că își automatizează operațiunile, dar fără să o și arate prea mult. Covid-19 i-a îndemnat să pună banii acolo unde e nevoie de ei. Hernan Saenz, de la Bain, o companie de consultanță, consideră că între momentul de față și anul 2030 firmele americane vor investi 10 miliarde de dolari în automatizare. Nigel Vaz, director executiv al Publicis Sapient, o mare companie de consultanță digitală, spune că recesiunea oferă le șefilor acoperirea perfectă. „Presiunea neîncetată a rezultatelor financiare pe termen scurt din partea investitorilor a fost suspendată temporar”, spune el. „Firmele nu se întorc doar la obiceiurile pre-pandemie, ci își reimaginează complet modul de funcționare”, spune Susan Lund, coautor al unui raport al McKinsey Global Institute. Un sondaj recent al firmei-soră de consultanță a institutului a constatat că două treimi dintre companiile globale își dublează eforturile în ceea ce privește automatizarea.

Roboții sunt cel mai vizibil câștigător. Robo Global, o firmă de cercetare, prezice că până la sfârșitul anului 2021 baza de roboți de fabrică, instalată la nivel mondial, va depăși 3,2 milioane de unități, dublu față de 2015. Se estimează că piața globală a roboticii industriale va crește de la 45 miliarde dolari în 2020, la 73 miliarde dolari în 2025.

„Am avut o poziție prielnică în timpul pandemiei”, spune Michael Cicco, șeful operațiunilor americane ale Fanuc, un producător japonez de roboți. Cu lanțurile de aprovizionare lovite, producătorii au fost obligați să găsească modalități de a deveni flexibili, spune el. Companiile care reamenajează producția au încercat să compenseze costul ridicat al muncii umane cu acest tip de inginerie. Iar roboții devin mult mai capabili. Cei mai abili pot alege acum obiecte delicate, cum ar fi căpșuni, bucată cu bucată.

Fanuc a înregistrat o creștere a cererii de echipamente de manipulare a materialelor și de „roboți colaborativi”, concepute pentru a interacționa cu oamenii. Acești „coboți” sunt deosebit de utili în comerțul electronic căruia Covid-19 i-a dat un impuls uriaș. Potrivit unei estimări, pandemia a determinat firmele de bunuri de larg consum să-și mărească stocurile tampon cu aproximativ 5%. Pentru a contracara acest lucru, firmele introduc roboți pentru a fi folosiți în depozite, echipamente realizate de companii precum GreyOrange și Kiva (pe care Amazon a achiziționat-o în 2012 pentru sprijinirea afacerilor de comerț electronic).

În prezent, coboții ajută la distanțarea socială. Dar, spune Dwight Klappich, de la firma de cercetare Gartner, roboții care mută bunurile către lucrători vor fi un avantaj pentru productivitatea post-pandemică (precum și pentru moralul oamenilor, scutindu-le de efort picioarele obosite). Luke Jensen, de la compania britanic Ocadp, un furnizor de produse alimentare care fac pionierat în robotică, insistă asupra faptului că industria sa cu marjă mică de profit trebuie să găsească modalități de a îndeplini recenta creștere a comenzilor online cu mai puțină forță de muncă. Firma lui își deservește deja cea mai mare parte a clienților britanici din doar trei locații extrem de automatizate. Kroger, un mare magazin alimentar american, își extinde acum introducerea echipamentelor Ocado atât în ​​depozite, cât și în punctele sale de vânzare cu amănuntul.

Un sondaj realizat printre directorii din sectorul lanțurilor de aprovizionare, publicat pe 13 ianuarie de către firma de consultanță Blue Yonder, a constatat că ponderea firmelor cu centre complet automatizate ar putea crește cu 50% în decurs de un an. Și, după cum spune Sudarshan Seshadri, de la Blue Yonder, „automatizarea este doar se ceea ce poate vedea pe masă”. Impactul mai mare, pe termen lung, al pandemiei poate duce la folosirea masivă de către firme a datelor generate de operațiunile lor și a algoritmilor predictivi, în vederea ghidării deciziilor luate în timp real.

Stuart Harris, de la America’s Emerson, o mare firmă de automatizare, spune că „detectarea omniprezentă” – care combină senzori IA și inteligenți – a dus la creșterea cu 25%, anul trecut, a veniturilor obținute de compania sa din monitorizarea la distanță. Clienții lui Emerson variază, de la o fabrică de produse chimice din Singapore, la o mină din America Latină. Peter Terwiesch, de la ABB, o mare firmă de tehnologie industrială elvețiano-suedeză, raportează, de asemenea, o creștere a sistemelor de operațiuni la distanță, fiind folosite într-o gamă variată de zone, de la nave maritime la fabrici de hârtie. În compania sa, vânzările anuale de astfel de produse s-au dublat la 400 milioane dolari față de nivelurile pre-pandemice. Drishti, un startup american, a venit cu o modalitate de a aplica inteligența artificială (IA) și viziunea computerizată în analizarea fluxurilor video cu lucrătorii de pe liniile de asamblare. Marco Marinucci, de la Hella, un mare furnizor german de piese auto, spune că firma sa a folosit kitul furnizat de Drishti pentru a analiza și rezolva problemele la o linie de asamblare cu volum mare. Acest lucru a permis ca randamentul să crească cu 7%, anul trecut. Publicis Sapient a automatizat prognoza de inventar dintr-o divizie a unui mare comerciant cu amănuntul european, care se trezise în repetate rânduri fără stocuri, pe fondul schimbării modelelor de consum din timpul pandemiei. Software-ul respectiv i-a permis clientului său să prevină lipsa celor mai importante 100 de articole în 98% din timp.

Nu sunt automatizate doar palierele de producție și depozitele, ci și zona back office. Potrivit unei estimări, sistemul american de îngrijire a sănătății ar putea economisi 150 de miliarde de dolari pe an datorită automatizării hârtiei. Allied Market Research, o firmă de analiză, prezice că vânzările globale de produse de automatizare a proceselor vor crește de la 1,6 miliarde de dolari în 2019, la aproape 20 de miliarde de dolari în 2027. În decembrie, UI Path, un startup românesc, a depus cererea inițială ofertă publică. Poate începe cu o valoare de piață de 20 de miliarde de dolari. Pe 12 ianuarie, Workato, un rival american, a declarat că a strâns 110 milioane de dolari în fonduri noi.

Anul trecut, Alibaba, cel mai mare e-emporium din China, a dat publicității rezultatele unui proiect mai ambițios, cu nume de cod Xunxi („rinocerul rapid”). Alain Wu, cel care conduce Xunxi, explică faptul că aceasta a presupus digitalizarea și integrarea tuturor lanțurilor de valoare – de la proiectarea produselor, achiziționarea și fabricarea pieselor până la logistică și servicii post-vânzare. Acest lucru l-a permis comercianților de pe platformele de comerț electronic ale Alibaba să onoreze comenzile personalizate în câteva zile, eliminând în același timp inventarul în exces. Timpul de la producție până la livrare a fost redus de la câteva luni la două săptămâni.

Scepticii observă că istoria este plină de exemple de tehnologii care se presupune că schimbă lumea, însă care i-au amăgit pe șefi doar pentru a nu reuși să-și respecte promisiunea. (Vă amintiți blockchain-ul?) Odată ce Covid-19 a fost învins, entuziasmul companiilor pentru noile tehnologii poate dispărea. Cei care au pierdut ocazia de a se automatiza – iar mulți au pățit asta întrucât fuseseră ocupați să încerce doar să supraviețuiască recesiunii pandemice – vor pierde acoperirea despre care vorbea dl. Vaz.

În replică, optimiștii susțin că de data aceasta lucrurile pot sta cu adevărat diferit. În trecut, de cea mai mare rentabilitate a automatizării au beneficiat firmele gigant, bine capitalizate. Astăzi, progresele din tehnologie și modelele de afaceri le permit celor mai mici să se bucure de beneficii similare. Acest lucru ar trebui să crească cererea pentru sisteme inteligente și, în timp, să le reducă în continuare costurile. Și tot așa, într-un cerc virtuos, complet automatizat. >>

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here