Participare record la alegerile din SUA: Peste 70 de milioane de americani au votat deja

Peste 70 de milioane de americani au votat deja, o prezență record la un scrutin din SUA. Președintele Donald Trump îi îndeamnă, într-un mesaj pe Twitter, pe americanii care au votat deja împotriva lui să-și schimbe votul, potrivit Digi24.

Trump a scris pe Twitter că după a doua dezbatere privind scrutinul din SUA, foarte mulți oameni au întrebat pe Google: ”Pot să-mi schimb votul?”, întrebarea cu privire la schimbarea votului generând sute de mii de căutări. Președintele SUA a răspuns la întrebare îndemnându-i pe alegătorii care nu l-au ales pe el să își schimbe votul.

Peste 70 de milioane de americani au votat deja în alegerile prezidenţiale din SUA, adică mai mult decât dublul participării totale la vot la alegerile precedente din 2016, relevă o statistică publicată marţi de US Elections Project, preluată de Reuters și citată de Agerpres.

Această participare masivă la vot indică atât un interes sporit al americanilor faţă de competiţia dintre preşedintele republican în exerciţiu Donald Trump şi rivalul său democrat Joe Biden, cât şi dorinţa alegătorilor de a reduce riscul de expunere la COVID-19, într-un context în care pandemia pare să crească în forţă odată cu apropierea iernii.

Democraţii au un avantaj semnificativ la votul anticipat. Per total, democraţii au un avantaj de 2 la 1 la votul anticipat, dar în ultimele săptămâni republicanii au recuperat, conform datelor colectate de US Elections Project, coordonat de profesorul Michael McDonald de la Universitatea Florida.

Potrivit acestuia, participarea finală la vot ar putea ajunge la cifra record de 150 de milioane, sau 65% din potenţialii alegători, adică cea mai ridicată din 1908.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here