Pe final de mandat, administrația Firea a autorizat demolarea unei superbe case neoromânești de lângă Cișmigiu și a aprobat în loc un bloc de 7 etaje

Foto: INQUAM/Octav Ganea

În ultimele zile de mandat, pe 15 octombrie 2020, administrația Firea a dat autorizație de demolare pentru o superbă casă neoromânească din centrul Capitalei, de pe strada Știrbei Vodă nr. 132, scrie Hotnews.ro. În aceeași zi, Primăria Capitalei a dat și autorizație de construire pe respectivul teren pentru edificarea unui bloc cu subsol, parter și 7 etaje.

Potrivit datelor de pe site-ul Primăriei Capitalei, beneficiarul autorizației este firma Aro Central Imobiliare. Reprezentanții Asociației Ecocivica susțin că frumoasa casă va fi demolată în acest weekend.

Strada Știrbei Vodă este zonă protejată și se află lângă Parcul Cișmigiu. Potrivit regulamentului zonei protejate, regimul ei de protecție este maxim: se protejează valorile arhitectural – urbanistice, istorice și de mediu natural în ansamblul lor, trama stradală, fondul construit, caracterul și valoarea urbanistică.


Sunt permise intervenții care conservă și potențează valorile existe: conservarea clădirilor valoroase și a spațiilor constituite existente, restructurarea unor porțiuni pentru amplificarea continuității de-a lungul întregului traseu- preluarea diferențelor de înălțime prin formule de legătură și interzicerea rupturii de scară/ gabarit.

Articolul integral poate fi citit AICI


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here