Pe punctul unei a doua tragedii: Pacienţi duşi de la Piatra Neamţ, după incendiu, într-un spital a cărui staţie de oxigen s-a stricat noaptea

Foto: INQUAM/Flavius Corfu

Fabrica de oxigen a Spitalului modular Leţcani, pe care autorităţile române au plătit 13,2 milioane de euro în vară, s-a defectat în urmă cu câteva nopţi, iar şansa celor 16 pacienţi bolnavi de Covid-19 a fost preluarea ventilării de către o butelie de rezervă, scrie Adevărul, care mai notează că şase dintre bolnavi abia fuseseră aduşi de la spitalul din Piatra Neamţ, afectat de incendiu.

Potrivit sursei citate, incidentul care ar fi putut avea efecte grave a avut loc în noaptea de 15 spre 16 noiembrie, în jurul orei 4.00. Medicul de gardă a observat indicatori ciudaţi pe monitoarele de la ventilatoare, dându-şi astfel seama că este o defecţiune a fabricii de oxigen. În contextul acesta, pacienţii au ajuns să respire oxigenul din buteliile de rezervă.

Nefiind limpede cât va dura defecţiunea, au fost alertate toate autorităţile cu atribuţii de intervenţie în Iaşi. Managerului spitalului a ajuns imediat, şefii ISU şi SMURD, prefectul şi conducerea CJ au fost treziţi din somn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here