Partidul Comunist Chinez și-a stabilit prioritatea pentru noua eră – înăsprirea controlului ideologic asupra a 1,4 miliarde de chinezi , scrie CNN. În această săptămână, partidul a lansat o nouă orientare privind munca ideologică și politică, care vizează nu numai membrii săi, ci și „întreaga societate”. Sub președintele Xi Jinping , partidul a făcut cea mai dură represiune ideologică din ultimele decenii. A avertizat în repetate rânduri împotriva „infiltrării” ideilor occidentale, a alimentat naționalismul agresiv și a înăbușit libertățile academice și de presă, mai scrie sursa citată. Practic, noile idei doctrinare ale liderului Xi Jinping vor trebui duse dincolo de politica de cadre şi implementate până în minţile elevilor de şcoală şi liceu.

Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez şi Consiliul de Stat al ţării au emis, cu prilejul aniversării a 100 de ani de comunism chinez, un nou manual cu instrucţiuni politice, sub titlul „Opinii referitoare la Îmbunătăţirea şi Întărirea Muncii Politice şi Ideologice în Noua Eră”.

„Munca politică şi ideologică reprezintă, în buna tradiţie a partidului, o caracteristică distinctă şi prezintă un avantaj politic considerabil. Ea joacă un rol important în viitorului partidului, stabilităţii pe termen lung a ţării şi în privinţa coeziunii şi unităţii naţiunii noastre”, se arată în noul manual cu instrucţiuni politice emise de Partidul Comunist Chinez (PCC).

O parte centrală a noii linii doctrinare şi de propagandă a Chinei se concentrează asupra „promovării gândirii lui Xi Jinping asupra rolului Chinei în noua eră”, practic întreaga doctrină a politică a lui Xi, care se regăseşte în constituţia ţării din 2017.

La 100 de ani de la înființarea sa, PCC, care numără peste 95 de milioane de membri, adică aproape 75% din întreaga populație a Chinei, a rămas unul dintre puținele partide comuniste care și-au menținut puterea în secolul XXI.

„Gândirea lui Xi”, predată în şcoli şi licee. Este deja materie obligatorie în câteva universităţi din China

Acum, conducerea Chinei doreşte ca doctrina lui Xi să răzbată dincolo de graniţele Partidului şi să ajungă să acopere 100% din populaţie. Adică să fie promovată inclusiv în şcoli şi licee, astfel încât publicul larg să-şi sporească „nivelul de identitate politică, ideologică şi emoţională” conform ideologiei liderului suprem.

Ministrul chinez al Educaţiei a anunţat deja iniţierea unei campanii naţionale prin care doctrina Xi să fie „implementată în manuale, în clase şi în minţile elevilor”.

În luna septembrie 2021, noua programă şcolară din ciclul primar, gimnazial şi liceal va include fragmente din Gândirea lui Xi Jinping. În mediul universitar, a fost deja introdusă încă de anul trecut o astfel de materie la Universitatea Pekin (Beijing) sau Universitatea Tsinghua.

China rescrie pasajele din Sfânta Scriptură, incompatibile cu „valorile socialiste”

În noua luptă ideologică s-a ajuns inclusiv la situaţia în care Partidul Comunist Chinez a rescris Biblia creștină: conform unui manual școlar, publicat de o instituție de învățământ de stat, Isus a ucis-o cu pietre pe femeia adulteră, din binecunoscutul pasaj al Evangheliei după Ioan. Pasajul biblic denaturat apare într-un manual școlar chinez, publicat de Universitatea de Științe Electronice și Tehnologie a Presei, în care este predată „etica și legea profesională”.

Conform Evangheliei după Ioan, femeia păcătoasă urma să fie condamnată la moarte prin lapidare, deoarece încălcase „legea vremii”. Isus le-a spus atunci oamenilor adunați să o ucidă cu pietre: „Acela dintre voi care este fără de păcat să arunce primul cu piatra în ea”. Mulțimea s-a retras, iar femeia a fost astfel salvată de la moarte, după ce Isus i-a spus că nu o va condamna, dar că ea va trebui să nu mai păcătuiască.

În varianta chinezească, după plecarea mulțimii, Isus este cel care ridică piatra și o ucide pe femeie, spunând: „Și eu sunt un păcătos. Dar, dacă legea ar putea fi aplicată doar de oameni fără de cusur, legea ar fi moartă”. De altfel, China desfăşoară un vast proiect de rescriere a Sfintei Scripturi în care pasajele găsite incompatibile cu „valorile socialiste” sunt, pur şi simplu, şterse ori rescrise.

Sub conducerea preşedintelui Xi Jinping, cel mai puternic lider al Chinei de la Mao și până în prezent, comuniştii controlează din ce în ce mai bine şi eficient, ideologic şi politic, societatea chineză: au combătut activ orice formă de „infiltrare ideologică a Occidentului”, au promovat un naţionalism agresiv şi au anihilat ori înăbuşit orice formă de opoziţie internă (în Tibet, Xinjiang sau Hong Kong) ori libertate a presei ori a cuvântului.

Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here