PLANȘE | Cum va arăta secțiunea autostrăzii Pitești-Curtea de Argeș. Contract de 356 milioane de euro semnat cu italienii de la Astaldi

Foto: HotNews.ro

După aproape trei ani de licitații și contestații, CNAIR a semnat, luni, contractul pentru secțiunea Pitești-Curtea de Argeș a autostrăzii A1 Pitești – Sibiu. Compania italiană Astaldi va primi aproape 356 milioane de euro pentru realizarea celor 30,35 km de autostradă și are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 48 de luni pentru execuție.

HotNews.ro a prezentat câteva din planșele sectorului de autostradă care, peste câțiva ani, va continua autostrada București-Pitești, de la Bascov, mai departe spre Curtea De Argeș și Sibiu.

Foto: HotNews.ro
Foto: HotNews.ro

Contractul semnat de compania italiană Astaldi prevede destul de multe lucrări de artă pe traseu, poduri și viaducte, traversări ale râului Argeș, parcări și centre de întreținere, dar și trei noduri rutiere și un drum de legătură cu municipiul Curtea de Argeș.

„Traseul acestei secțiuni începe în zona localității Curtea de Argeș si continuă paralel cu râul Argeș până la actuala centură a Municipiului Pitești. Viteza de proiectare este de 120 km/h, iar platforma autostrăzii este de 26,00 m lățime”, amintește CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here