Emil Sămărtinean, numit vicepreședinte la ANAF. Zero experiență în domeniu, fost ospătar și vânzător de telefoane

Foto: Emil Sămărtinean/ Facebook

Emil Sămărtinean a fost numit în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu, scrie HotNews.ro.

Decizia a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Biroul Național al USR l-a propus în funcția de vicepreședinte ANAF pe Emil Sămărtinean, un consultant pentru IMM-uri în vârstă de 37 de ani, ale cărui business-uri cumulează o cifră de afaceri de 50.000 de euro, deși instituția pe care o va coordona gestionează sume ce se ridică la sute de miliarde de lei.

Sămărtinean a declarat pentru Economedia că se califică „pentru a prelua orice funcție politică la nivel de răspundere în Guvernul României sau în aparatul legislativ”.

A absolvit facultatea la 25 de ani, după ce a obținut diploma de licență în științe politice la Facultatea de Științe Politice din Cluj-Napoca în 2009. Ulterior, a urmat un masterat în Administrarea Afacerilor la Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice București (2011). În plus, el a finalizat studiile doctorale din cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale ASE, fără susținerea publică a tezei.

Potrivit contului de pe LinkedIn, în perioada 2005-2008 a terminat Universitatea Babeș-Boyai din Cluj și are un master la ASE.

Potrivit CV-ului, Emil Sămărtinean a intrat direct în piața muncii, în 2005, ca funcționar bancar la Banca Transilvania, unde a stat până în 2006.

În 2008 a început să lucreze ca ospătar și organizare evenimente la Athenee Palace Hilton (până în 2011)

În perioada 2011-2016 a fost întâi agent vânzări, apoi customer support manager la Orange.

În perioada 2011-2013 a fost asistent universitar – doctorand la Academia de Studii Economice București, în cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale, predând materii precum organizații internaționale, economie europeană, finanțe corporative.

În prezent, Sămărtinean este director general al firmei de consultanță Greenwald Consulting SRL, după ce anterior a fost administrator al acestei firme și al companiei Smart Hightech Powerhouse SRL.
Greenwald Consulting SRL este o firmă consultanta pentru afaceri si management (din 2018). Cifra de afaceri în 2020 a fost de 139.839 lei, iar profitul net de aproape 96.000 lei. Aceasta are zero angajați.
Copreședintele USR PLUS Dan Barna a declarat în trecut la Digi 24 că nu există niciun element pentru care Emil Sămărtinean să nu fie îndreptăţit să ocupe poziția respectivă. Dan Barna a acuzat „atacuri din presă”, după ce Economedia a scris despre lipsa de experiență a lui Sămărtinean.
Întrebat despre experiența lui Sămărtinean, Barna a precizat că „are experiență în domeniul economic”. „Și eu am vândut semnal de cablu în blocuri în perioada studenției. Puteți spune și despre mine că am vândut cabluri. Nu văd de ce ar fi rușinos sau în ce măsură vânzătorii de telefoane mobile sunt persoane care ar trebui să le reproșăm”, a declarat Dan Barna.

3 COMENTARII

  1. Daca asta inseamna „suflul nou” in guvernarea tarii dupa mintea lui Catu,atunci,mai bine alegem oameni mai in varsta cu experienta in ceea ce fac…cum poate un finantist de talent ca el,sa accepte sinecuri tocmai in domeniul sau de activitate???Si ar mai fi de spus multe despre atitudinea sa impaciuitoare din ultimul timp,fata de mediocritate si lipsa de experienta in domenii cheie ale economiei..

  2. Dar în vidanjor nu are loc la guvern??..sa adune căcatul de prin birouri…!!
    Exact ca nenorocitul ala de la Academie care zice ca editura nu-i a lui !!..ci e autonomă dar e avizată de o direcție a academiei….asa si Pârțu cu mascariciul asta…!!..după ce i-au făcut un cv de premiul nobel !..îl angajează la bani, adica la cașcaval…
    Bă boule ,ma refer la Pârțu, avem tineri profesioniști în afara țării..păi e un român în america, în Manhattan la JP Morgan ales finantistul anului, il stie Pârțu,..nu putea să-l pună la anaf??…dar ca omul ăsta sunt sute…
    Unde-i cocota cu batistuta, cel care murea de romanasii din diasporă??..
    Dl Iohannis nu va mai întâlniți cu diaspora la N Y…??..sau la Toronto…??…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here