Poliția britanică, campanie de amploare împotriva rețelelor de proxeneți români, care au împânzit Regatul Unit

Foto: Unsplash

Reţelele de proxeneţi români au împânzit Marea Britanie şi le dau multe bătăi de cap autorităţilor judiciare din această ţară. În acest an, Poliţia din această ţară a pornit o campanie fără precedent împotriva acestor reţele, scrie Adevărul.

Poliţia britanică a destructurat mai multe reţele de proxeneţi români din Insulă. Printre acestea s-a numărat şi  una din Belfast, condusă de Valentin Rada, scrie Irish News.  Bărbatul, care exploata mai multe tinere, s-a lăudat cu traiul său şi cu faptul că este intangibil. Mai mult, proxenetul nu a făcut un secret nici din faptul că le terorizează pe fetele pe care le obligă să se prostitueze şi a povestit cu lux de amănunte cum a desfigurat în bătaie o tânără.

„Trăiesc ca un lord din banii produşi de fete şi nimeni nu are ce să-mi facă, îi joc pe toţi pe degete”, s-a lăudat el unei cunoştinţe, fără să ştie că bărbatul colabora cu Poliţia.  A doua zi după ce înregistrarea a ajuns la Poliţie, eomânul a fost arestat, săptămâna trecută, la Belfast.

Potrivit sursei citate, anchetatorii erau deja de doi ani pe urmele sale, însă nu aveau toate dovezile pentru a-l închide. Acum, Valentin Rada riscă să petreacă mai mulţi ani  în spatele gratiilor.

Un alt caz având în centru un proxenet cu cetăţenie română este pe cale să fie rezolvat în Insulă. Astfel, la Dartford se derulează procesul unui român, care ar fi obţinut, conform surselor judiciare britanice aproape un milion de lire sterline între 2017 şi 2018, când a deţinut un bordel ilegal. În tot acest timp, el s-ar fi angajat ca şofer la Uber, pentru a avea o acoperire.

Procesul a început încă de acum doi ani, iar românul a pledat vinovat şi a recunoscut acuzaţiile care i-au fost aduse, incitarea la prostituţie pentru câştig, conducerea unui bordel ilegal şi spălarea banilor. În schimb, notează Kent Online, românul susţine că ar fi câştigat doar 34.000 de lire sterline de pe urma prostiuţiei. O decizie în acest caz ar urma să fie luată cel mai devreme pe 15 septembrie.

Articolul integral – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here