Poliția italiană avertizează: Mafia vrea să pună mâna pe vaccinul anti-COVID

Poliția italiană a avertizat că mafia va încerca să pună mâna pe vaccinul anti-COVID, care a devenit o marfă extrem de căutată și despre care șeful Interpol a spus că este ”aurul lichid al anului 2021”.  

Interesul (mafiei – n.r.) față de vaccin se datorează cererii mari și rezervelor mici”, se arată într-un raport intern al departamentului poliției care monitorizează infiltrarea mafiei în economie, scrie Politico, care preia site-ul Agenzia Italia, potrivit Digi24.ro.

Secretarul general Interpol, Jürgen Stock, a avertizat luna trecută că vaccinul va deveni „aurul lichid al anului 2021”, anticipând că grupări criminale vor încerca să-l fure din depozite sau atacând mașinile de transport. Mita către autoritățile sanitare este o altă modalitate prin care infractorii vor încerca să sară rândul la vaccinare. 

Mafia a exploatat deja pandemia, accesând în mod fraudulos ajutoarele economice, iar acum țintește miliardele de euro pe care Italia le va primi de la Uniunea Europeană ca fond de recuperare economică, potrivit raportului.  

Grupările de crimă organizată își diversifică „obiectul de activitate”, îndreptându-se spre sectoare în creștere, cum ar fi firmele de curățenie sau de pompe funebre.

O altă modalitate prin care mafia profită de pandemie, arată investigatorii, este de a împrumuta cu bani companiile aflate în dificultate, pentru ca apoi să le preia bunurile.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here