Un ofițer britanic de la poliția londoneză s-a asociat cu un hoț român pentru a participa la jafuri organizate de o bandă. Cu banii obținuți și-a permis un stil de viață luxos, cu ceasuri Rolex și vacanțe în Dubai. Pe complicele român l-a ajutat să fure de la rivali 850.000 de lire sterline, adică aproape 1 milion de euro, scrie Digi24.

Fostul polițist Kashif Mahmood și-a folosit uniforma și mașina de patrulare pentru a organiza jafuri pe străzile londoneze, activitățile bandei fiind coordonate de un „creier” din Dubai, care utiliza un sistem de comunicații criptat pentru a-și transmite comenzile, potrivit The Guardian.

Mahmood, 31 de ani, a apărut pe data de 12 mai în instanță, după ce în august 2020 a pledat vinovat pentru conspirație cu scopul dobândirii unor bunuri provenite din infracțiuni și conduită necorespunzătoare într-o funcție publică, fiind deja demis din poliție.

El a luat o parte din banii pe care grupul de crimă organizată cu care „lucra” i-a furat de la rivali, fiind descoperit abia după ce poliția a reușit să decripteze sistemul de comunicare folosit de infractori, în 2020.

Sursa foto: The Times

Mahmood și un membru al unei bande din România, care se dădea drept ofițer de poliție, au furat 850.000 de lire sterline.

Judecătoria a aflat că grupul de criminalitate organizată l-a recrutat pe ofițerul londonez, iar acesta a mers în Dubai de mai multe ori cu noii săi colaboratori pentru a stabili detaliile jafurilor.

„La cererea grupului de crimă organizată, Kashif Mahmood lua vehicule de poliție marcate sau nemarcate și, îmbrăcat în uniforma de poliție, mergea în locațiile vizate de grupul sau participa la transfertul sau la spălarea banilor. Mahmood pretindea că este în exercițiul funcțiunii”, afirmă procurorii. Astfel, la un moment dat, el ar fi ridicat „pentru sechestru” 500.000 de lire sterline în numerar, bani proveniți din infracțiuni, în general trafic de droguri, mai spune procuratura.

Mahmood, care lucra la secția de poliție Stoke Newington, din estul Londrei, a folosit computerele poliției pentru a obține informații pentru banda de traficanți de droguri cu care lucra.

După ce a fost descoperit, în conturile lui au fost depistate sume importante de bani, iar acasă i s-au găsit mai multe ceasuri de lux. În trecut, Kashif Mahmood a fost recompensat pentru curajul de care a dat dovadă în timpul îndeplinirii sarcinilor de serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here