Povestea copilului erou care a intrat în flăcări pentru a-și salva bunicii

Foto: Digi24

Copilul erou din Harghita, care a sărit în flăcări să-și salveze bunicii, a ieșit din spital. Are arsuri pe față și pe mâini, dar starea lui este stabilă, iar rănile se vor vindeca, spun medicii care l-au îngrijit. Mai greu îi va fi să treacă peste pierderea bunicilor care l-au crescut. Copilul va locui de-acum cu mama lui, în Miercurea Ciuc, relatează Digi24.

Crina Sava, mama băiatului: Adrian a avut tăria, din iubire pentru bunici, a crescut cu ei de când s-a născut și a încercat până în ultimul moment sa îi scoată.

Când s-a întâmplat nenorocirea, Adrian era în curtea casei cu mama lui și cei doi frați.

Crina Sava: Stăteam cu copiii sub pom, la umbră, și deodată am auzit ceva, un vâjâit, și am fugit și dintr-o dată era foc. Nu am mai putut să facem nimic. Părinții amândoi în casă.

Fără să stea o clipă pe gânduri, copilul a sărit să își salveze bunicii. A spart geamurile casei și a început să care apă de la fântâna din curte.

În zadar însă. Vâlvătaia a fost mult prea puternică, iar flăcările i-au atins și lui fața și mâinile.

Szabó Zsolt,, prefectul județului Harghita: La câțiva metri de casa care se afla în flăcări era un băiat care își uda fața, nu schița niciun sunet. M-am dus la el și mi-am dat seama că a suferit niște arsuri.

Copilul a fost transportat de urgență la spital.

Kiss Edit, referent de presă al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc: Copilul de 13 ani a fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, luni după-amiaza, cu arsuri de gradul I și II pe 10% suprafață corporală. El a fost internat la secția de chirurgie a spitalului și îngrijit de medic specialist de chirurgie pediatrică.

Între timp, copilul a fost externat și este în afara oricărui pericol. În satul natal, oamenii sunt impresionați de drama micului erou:

-Mi-e milă foarte tare de nepot, că a fost atașat foart mult de ei, că ei l-au crescut.

-Săracul copilul ăla, de ei a fost crescut și vă dați seama… și normal că copilul a fost afectat cel mai rău.

Gestul lui Adrian a înduioșat o țară întreagă. Pe rețelele sociale curg mesajele de încurajare pentru copilul care, la doar 13 ani, a dat dovadă de curaj extrem când a sărit, la propriu, în flăcări ca să își salveze bunicii.

1 COMENTARIU

  1. Impresionant.. mi-au dat lacrimile.. Multa sanatate doresc acestui inger de baiat si desigur, condoleante pentru pierderea bunicilor. Esti un exemplu real chiar pentru adultii din ce in ce mai indiferenti si nerescunacatori generatiilor anterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here