Povestea unui traseist de carieră. „Nea Gicu Jupânu Iorga, șeful clubului de table din Giurgiu”

„Nea Gicu Jupânu Iorga, șeful clubului de table din Giurgiu”, așa îl ironizau liberalii, când a fost numit în consiliul de administrație al Electrica de către PSD-ALDE. Actualul ministru Virgil Popescu îl considera incompetent. După ce a trecut la PNL, nea Gicu Jupânu a devenit, peste noapte, competent. Virgil Popescu l-a făcut șef la Ministerul Economiei, aflăm dintr-un nou episod al campaniei „Statul la Stat”, derulată de Digi24.

În ianuarie 2017 liderul ALDE Giurgiu, Toma Petcu, ajunge ministrul energiei. Trei luni mai târziu îl numește în Consiliul de Administrație al Electrica pe Gicu Iorga, un apropiat al său, fără niciun fel de experiență în domeniu. Liberalii, în special Virgil Popescu, deputat la acea vreme, au sărit ca arși, spunând că este o numire pur politică și cerându-i socoteală ministrului.

Virgil Popescu: „Ce îi recomandă pe domnii Gicu Iorga și Ciprian Iacob, pentru a fi membrii în Bordul Electrica? Mă refer la altă competență în afară de cea de membru de partid?”, scria Virgil Popescu într-o interpelare parlamentară.

Vremea trece. Ministrul Toma Petcu este înlocuit cu colegul de partid Anton Anton, iar în aprilie 2019 PNL depune o moțiune simplă împotriva acestuia. Virgil Popescu devine și mai virulent la adresa lui Gicu Iorga. Pentru a-i sublinia incompetența, îl ironizeză spunând că marea sa pasiune este jocul de table și consideră o rușine numirea în Consiliul de Administrație al Electrica.

Virgil Popescu -deputat PNL: „Nea Gicu Jupânu Iorga, șeful clubului de table din Giurgiu și mâna dreaptă a domnului deputat ALDE Toma Petcu, va încasa 10 mii de euro în fiecare lună pentru două ore lucrate la Electrica. Și dacă cineva va îndrăzni să îl dea afară, compania îi va plăti sute de mii de euro despăgubiri. Este strigător la cer, chiar nu vă este rușine?!”

 Toma Petcu – deputat PNL, fost ALDE: „Dacă spuneți că aceste numiri pe care, spuneți dumneavostră, guvernul PSD-ALDE le-au făcut, nu sunt în regulă, cifrele vă contrazic.”

Mai trece un an, iar în februarie 2020, întreaga organizație ALDE Giurgiu se mută la PNL. Este momentul în care, pentru liberali, Gicu Iorga devine, brusc, foarte competent. Mai întâi, premierul de atunci Ludovic Orban îl numește secretar general adjunct la ministerul Economiei, condus tocmai de cel mai înverșunat contestatar, Virgil Popescu.

Articolul integral – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here