Sursa: Pexels

Facturile la energia electrică se majorează în medie cu 7%, iar tariful la gaze crește și cu 20%, începând cu 1 iulie. Milioanele de români care nu au făcut încă pasul spre piața concurențială de gaze și electricitate o pot face și de acum înainte, a explicat la Digi24, vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege. 1 iulie nu este un termen limită pentru intrarea pe piața concurențială, dar este momentul de când se aplică noile prețuri de serviciu universal, a precizat acesta.

Noile prețuri de serviciu universal sunt valabile în următoarele șase luni în cazul energiei electrice și pentru următorul an în cazul gazelor, a explicat Zoltan Nagy-Bege, la Digi24.

„În ambele piețe, din păcate, aceste prețuri sunt în creștere pentru clienții care nu au trecut în piața concurențială. În cazul pieței de energie electrică creșterile sunt între 1 și 7%, în funcție de zona în care sunt clienții și furnizorul lor de energie electrică, iar la gaze creșterile pot fi chiar și de 25%”, a precizat vicepreședintele ANRE.

Pe piața gazelor naturale o treime din totaalul consumatorilor au trecut în piața concurențială, și mai mult de jumătate pe piața de energie electrică.

Consumatorii pot opta pentru schimbarea furnizorului de gaze sau de electricitate oricând, în baza ofertelor pe care companiile le anunță pe comparatorul de tarife ANRE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here