Premiere: Profesori daţi afară sau cu salariul tăiat pentru că nu au predat online

Foto: INQUAM/George Călin

O demitere și o tăiere de salariu sunt măsurile luate în cazul a doi profesori care au refuzat să țină cursuri online, transmite Digi24, citând surse.

Potrivit acestora, e vorba de un profesor de la o școală gimnazială din Dâmbovița, rămas fără slujbă după ce a după ce a refuzat să predea online. În al doilea caz, e vorba de un profesor de liceu din Vrancea, căruia i s-a tăiat din salariu din acelaşi motiv.

Context

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a anunţat, recent, că un milion de copii învaţă exclusiv online şi a făcut un apel către inspectorii şcolari generali şi către inspectorii şcolari să intensifice activitatea de monitorizare a cursurilor. Ministrul a precizat că s-au primit sesizări, atât de la părinţi, cât şi de la elevi că nu se desfăşoară activităţi didactice în sistem online.

“Vreau să transmit un mesaj foarte clar că nu voi accepta în niciun caz ca învăţarea să nu continue. Voi organiza şi la nivelul Ministerului Educaţiei echipe de inspectori care să verifice ceea ce se întâmplă în sistem online. Aşa cum am spus-o şi altădată consider că trebuie ca toţi profesorii să se organizeze în aşa fel încât copiii să nu aibă deloc de suferit”, a afirmat Anisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here