Premierul îl contrazice pe ministrul Sănătății: Nu poți să sancționezi medici dacă vaccinează pentru că a rămas o doză în plus

Un medic nu poate fi sancționat doar pentru că „vaccinează pentru că a rămas o doză în plus”, a declarat, miercuri, premierul Florin Cîțu, după ședința de Guvern. 

Să fim corecți, cifra de 1.300 am avansat-o eu. Cifra cealaltă de câteva zeci de mii era avansată de Ministerul Sănătății.

Dar revin la obiectivul acestei campanii de vaccinare, de a vaccina cat mai mulți oameni. Nu pot să oprești pandemia, nu pot să oprești acest virus decât dacă avem cât mai mulți oameni vaccinați.

Obiectivul este de a avea 70% din adulți vaccinați. Nu poți să sancționezi medici dacă vaccinează pentru că a rămas o doză în plus.

Dar, dacă sunt situații când s-au creat tot felul de scheme care-i dezavantajează pe cei programați, asta e altceva.

Dar dacă noi știm că niciunul din cei programați nu a fost dat la o parte pentru altcineva, nu văd nicio problemă”, a declarat premierul, citat de Digi24.ro.

Florin Cîțu a spus, luni dimineață, că nu există nicio persoană care să se fi vaccinat în afara strategiei naționale de imunizare și a asigurat că nu se irosesc doze de vaccin.

Precizarea premierului vine după ce ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat săptămâna trecută, că va introduce sancțiuni pentru coordonatorii din centre care vaccinează “un amic, vecin” și nu o persoană prioritară.

Dacă am fi făcut, așa cum spuneți, să fie numai vârstnici și persoane cu boli cronice, poate că ar fi existat destui nesimțiți – iertați-mă că nu folosesc în momentul ăsta alt termen – care ar fi spus că sunt foarte bolnavi”, a afirmat ministrul, la Digi24.

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here