Președintele Agent Green, despre vânătoarea de trofee în România: Se poate „inventa oricând un urs problemă care să fie împușcat”

Gabriel Păun, activist de mediu și președintele Agent Green, spune că a găsit pe internet site-uri din străinătate care promovează vânătoarea de trofee în România. La Jurnalul de Seară de la Digi24, Păun a spus că OUG pentru vânătoarea rapidă a urșilor este o eroare și că aceste asociații pe care le-a contactat telefonic i-au răspuns că pot „inventa oricând un urs problemă care să fie împușcat” și că „autoritățile din România ajută”.

Gabriel Păun, Agent Green: „Ministerul se face vinovat de situația în care suntem și ministerul nu poate reacționa cu această OUG, e cea mai mare eroare pe care o face și ne va băga într-un infringement direct pentru că vor fi împușcați foarte mulți urși. Dacă ordonanța asta se va da, se vor împușca foarte mulți urși și nu urșii-problemă. Urșii-problemă care oricum sunt o problemă cauzată tot de inacțiunea Ministerului Mediului. Nu se va putea, așa cum spunea și doamna Lapis, nu se va putea stabili cu exactitate vinovatul în 24 de ore. Se va merge pe scurtarea timpului de așteptare al vânătorilor de trofee pentru a veni mai repede să nu mai stea cu săptămânile, să vină pe bandă rulantă să împuște mai repede un urs problemă.

Am verificat asta pe site-urile din străinătate zilele trecute, unde sunt efectiv asociații de turism de vânătoare, în Germania, în Austria, în Olanda, unde promovează vânătoarea de trofee în România. I-am contactat inopinat, m-am prezentat ca vânător interesat și le-am zis: „Vreau să merg în România să împușc un urs”. Ce mi-au răspuns? „Da, nicio problemă. Găsim oricând un urs, inventăm oricând un urs-problemă, autoritățile din România ajută. Inventăm un urs-problemă și veniți și împușcați ursul”. Așa funcționează lucrurile. Și ceea ce face acum ministerul este să grăbească asta.”

Articolul integral – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here