Președintele Senatului, Anca Dragu, inițiază procedura pentru trecerea la un Parlament unicameral

Președintele Senatului, Anca Dragu, a anunțat joi înființarea unei comisii parlamentare comune pentru punerea în aplicare a referendumului din 2009, când românii au votat pentru un parlament unicameral, cu maximum 300 de parlamentari. 

„Vom înființa o comisie parlamentară comună la nivelul Camerei și Senatului, care are ca scop întregul proces electoral, dar și aplicarea acestei măsuri”, a declarat Anca Dragu la Digi24.

Comisia va fi înființată la începutul anului viitor, dacă nu se reușește în ultima săptămână din acest an. 

„Probabil la începutul lunii ianuarie. Încercăm și acum, săptămâna viitoare, în măsura în care vom avea toate avizele”, a mai precizat Anca Dragu.

Fostul președinte Traian Băsescu a organizat în 2009, odată cu primul tur al alegerilor prezidențiale, și un referendum în care a consultat populația cu privire la trecerea la un sistem parlamentar unicameral, cu maximum 300 de aleși.

4 COMENTARII

  1. Ce greseala sa faca anuntul asta inca de acum, adica nici n-a pornit la treaba, dar a dat deja tuturor timp sa fabrice munitie. In fapt, anuntand ce are de gand, si-a sabotat singura initiativa, cat e de proasta! Si va mai mirati ca nu sunt femei in politica, uite de-aia!

    • Stimata doamna, numai la PNL se folosesc jocuri politice si initiative legislative, asa, „pe sub masa”! La USRPlus e altfel, slava Domnului, mai transparent, mai „sa stie toti aia de i-au votat” (ca si de asta i-am votat, eu, cel putin!)

  2. Ii doresc mult succes sefei senatului. S-ar face intr-un final dreptate cu risipa de ‘alesi ai poporului’ fara nici o legatura cu politicul, competenta si bunul simt. Sa se termine cu salariile nesimtite si pensiile speciale ale toti neavenitilor. Si 300 de parlamentari sunt prea multi la cat de inapoiata a ramas Romania, dar avand in vedere proiectul de unicameral, se poate admite. Dar cifra de 600 parlamentari este o mega bataie de joc la adresa contribuabilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here