Presiune pe Ciolacu: Va trebui să-i „aloce” o parte din PSD lui Dan Voiculescu

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Chiar dacă PSD a decis să nu facă alianţă cu niciun partid la alegerile parlamentare din decembrie, liderul PSD Marcel Ciolacu va oferi locuri eligibile, la bucată, pentru apropiaţii lui Dan Voiculescu, cel care controlează din umbră PPUSL. În schimb, Dan Voiculescu va oferi, tradiţional, susţinere mediatică pentru PSD prin postul Antena 3, susţin surse politice pentru Adevărul.

Potrivit sursei citate, situţia a fost discutată în şedinţa de marţi a conducerii PSD, în care Marcel Ciolacu le-a spus colegilor de partid că PPUSL va primi locuri eligibile la parlamentare. ”Iliescu, Năstase, Ponta şi Dragnea nu au putut să-i spună NU lui Dan Voiculescu în ultimii 20 de ani. Nu sunt eu mai şmecher decât ei”, le-a spus Ciolacu colegilor, potrivit surselor consultate de Adevărul. Publicaţia face o paralelă dintre actualul PPUSL, controlat din umbră de Voiculescu, şi fostul PC, prin intermediul căruia magnatul a avut oameni în Parlament şi chiar în guverne.

Înl cazulde faţă, însă, Dan Voiculescu i-ar fi cerut lui Marcel Ciolacu 20% locuri eligibile pe listele PSD de la parlamentare, echivalentul a 25 de senatori şi deputaţi din partea PPUSL. Acest lucru ar însemna că formaţiunea în speţă, al cărui scor în sondaje este sub pragul parlamentar, ar ajunge de talia unei formaţiuni de 5%, fără să participe la alegeri. t

Potrivit Adevărul, Marcel Ciolacu a refuzat, dar Dan Voiculescu a revenit cu altă solicitare: ca PPUSL să aibă grupuri parlamentare în cele două Camere (deci cel puţin 10 deputaţi şi 7 senatori). Şi această ofertă ar fi fost respinsă de liderul PSD.

Totuşi, notează publicaţia citată, Marcel Ciolacu îi va oferi lui Dan Voiculescu câteva locuri eligibile pe listele PSD, însă negocierile sunt dure. ”Ciolacu se teme că nu va mai apărea la Antena 3 dacă nu ajunge la o înţelegere cu patronul Intact”, susţin surse din conducerea PSD, pentru Adevărul.

Articolul integral – AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here